Ga naar de inhoud

WOZ

Elk jaar bepaalt de gemeente de waarde van uw woning of bedrijfspand: de WOZ-waarde. Deze WOZ-waarde is de basis voor de onroerende zaakbelasting (OZB). Dit is de gemeentelijke belasting die je moet betalen voor het eigendom van jouw woning.

Belastingen Bollenstreek voert de belastingzaken uit voor gemeente Teylingen. Heeft u vragen? Neem telefonisch contact op met Belastingen Bollenstreek (071-3660255).

Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde?

Ervaren taxateurs zitten klaar aan de telefoon om met u de check te doen of de WOZ-waarde juist is. Dit gebeurt onder andere aan de hand van verkoopcijfers van vergelijkbare woningen. De taxateur kijkt samen met u naar de WOZ-waarde. Als blijkt dat die niet juist is, dan wordt het direct aangepast. Hierdoor is officieel bezwaar maken niet meer nodig.

Telefonisch spreekuur

U kunt bellen naar 071-3660255. Het telefonisch spreekuur is van 23 februari tot en met 17 maart, maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Is het druk? Dan wordt u snel teruggebeld.

Wilt u na het telefoongesprek toch bezwaar maken? 

U kunt digitaal of schriftelijk bezwaar maken. Meer informatie over bezwaar maken, leest u op de website van Belastingen Bollenstreek.

Tip: maak zelf bezwaar!  

Denkt u dat de WOZ-waarde van uw woning te hoog is? Maak zelf bezwaar! Dit is gratis, makkelijk, sneller en persoonlijker.

Er zijn steeds meer bureaus die aanbieden om 'gratis' bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Vaak gebeurt dit volgens 'no cure, no pay'. Als het bezwaar wordt toegekend, sturen deze bureaus een hoge rekening naar de gemeente. Deze rekening wordt indirect door de inwoners betaald. Dat betekent dus dat het inhuren van een bureau om bezwaar te maken niet gratis is. 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie? Ga naar de website van Belastingen Bollenstreek.

Ga naar het begin