Gemeente Teylingen: Nieuwsberichten https://www.teylingen.nl/ Het laatste nieuws van de gemeente Teylingen nl Gemeente Teylingen Sat, 18 Aug 2018 19:05:36 +0200 Sat, 18 Aug 2018 19:05:36 +0200 news-86 Tue, 14 Aug 2018 17:33:33 +0200 Afsluiting N444 Leidsevaart Voorhout tussen Nagelbrug en N206 https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/afsluiting-n444-leidsevaart-voorhout-tussen-nagelbrug-en-n206-86.html Voor asfaltonderhoud wordt de N444 van 28-9-2018, 20:00 uur tot 1-10-2018, 6:00 uur in beide richtingen afgesloten. De afsluiting is tussen de Nagelbrug en N206 (t.h.v. busbedrijf Beuk). Verkeer wordt ter plekke omgeleid.

 

]]>
news-84 Fri, 10 Aug 2018 15:57:05 +0200 Wegafsluiting Oranje Nassaulaan Warmond https://www.teylingen.nl/oranjenassaulaan.html [update] Van 27 augustus tot en met 6 september is de Oranje Nassaulaan ter hoogte van huisnummer 1 afgesloten voor autoverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. De woningen aan het Buitenwater zijn tijdens de afsluiting te bereiken via het Achttienhondpad. Voor fietsers, voetgangers, hulpdiensten en bussen worden voorzieningen gemaakt om de werkzaamheden te passeren.

De afsluiting is noodzakelijk vanwege boringswerkzaamheden van Liander voor het elektriciteitsnet. 

]]>
Algemeen Wegwerkzaamheden
news-83 Thu, 09 Aug 2018 17:43:49 +0200 Leidsevaart gestremd voor doorgaande recreatievaart https://www.rijnland.net/actueel/nieuws/nieuws-2018/rijnland-neemt-extra-maatregelen-om-verzilting-te-beperken Om de droogte en de verzilting van het water in de bollenstreek te beperken, heeft Rijnland de Leisdevaart ter hoogte van Heemstede gestremd news-49 Wed, 08 Aug 2018 15:23:00 +0200 Burendag 2018 https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/burendag-2018-49.html [update] Op 22 september is het weer Burendag. Een dag waarop mensen samen komen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Ook de gemeente stelt extra geld ter beschikking. [update 8 augustus] Het Oranje Fonds steunt de activiteiten met maximaal € 400,-. Voor dit jaar is het gehele budget echter vergeven vanwege de vele aanvragen die het fonds heeft ontvangen. U kunt nog wel een feestpakket aanvragen en inspiratie vinden op de site van het Oranje Fonds www.burendag.nl. Om te stimuleren dat ook in Teylingen veel mensen aan Burendag meedoen, stelt de gemeente ook € 400,- per activiteit ter beschikking. Deze bijdrage kunt u nog altijd aanvragen tot 1 september 2018. In 2017 werd Burendag op 21 plekken in Teylingen gevierd. Met Burendag willen wij, het Oranje Fonds en Douwe Egberts mensen dichter bij elkaar brengen.

Elkaar ontmoeten en leren kennen

Op 21, 22 en 23 september kunnen buren hun goede ideeën uitvoeren. Vorig jaar werd Burendag op 21 plekken in Teylingen gevierd. In Sassenheim werd bijvoorbeeld onder het genot van samen eten de nieuwe buurtbewoners welkom geheten en de plantenbakken opgeknapt. In Warmond zetten buren samen een buurtbank in elkaar en werd er gebrainstormd over de speeltuin. In Voorhout kreeg een kinderboerderij een schoonmaak- en opruimbeurt.

Aanvraag indienen

U kunt uw activiteit aanmelden op www.burendag.nl. Klik op ‘Meld je nu aan’ en volg de stappen. Bij de gemeente kunt u uw aanvraag indienen door het aanvraagformulier Burendag 2018 in te vullen en op te sturen. Dit kan nog tot 1 september 2018.

Vragen?

Voor vragen of voor andere initiatieven die niet binnen de voorwaarden van Burendag vallen, kunt u contact opnemen met de wijkregisseurs Teylingen, Irma Crooijmans en Loes Massaro via e-mail: wijkregisseurteylingen@hltsamen.nl of bel 14 0252.

]]>
news-76 Tue, 07 Aug 2018 15:18:59 +0200 Lange Brug Oud Ade-Leidseweg wegens defect wegdek voorlopig afgesloten https://www.kaagenbraassem.nl/Inwoners_en_ondernemers/Nieuws/Nieuwsberichten/Afsluiting_Lange_Brug_in_Oud_Ade De fietsbrug blijft open. Autoverkeer wordt omgeleid via de N445. Vakantiepark de Watertuinen is minder goed bereikbaar. Algemeen Wegwerkzaamheden news-74 Wed, 01 Aug 2018 11:26:19 +0200 Storing bij inloggen met DigiD https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/storing-bij-inloggen-met-digid-74.html [update 3 aug.] Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. [update 3.aug.] Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. 

Somminge digitale formulieren op onze website zullen dan niet werken. Wij adviseren u in zo’n geval later opnieuw in te loggen. Onze excuses voor dit ongemak.

Meer nieuws op www.logius.nl/ondersteuning/storingen 
en https://tweakers.net/nieuws/141603/digid-heeft-opnieuw-storing-door-ddos-aanval.html 

]]>
news-68 Tue, 31 Jul 2018 14:27:11 +0200 Langer thuis wonen door de zorgserre https://www.teylingen.nl/zorg/zorgserre.html De zorgserre is bedoeld om iemand die verzorging nodig heeft langer thuis te laten (in)wonen. U kunt deze modelwoning-zorgserre bekijken in Sassenheim. Kent u de zorgserre al? Deze woonunit (zie foto) van circa 3,5 bij 6 meter staat sinds december aan de woonkamer van de modelwoning Hyacintenstraat 7 in Sassenheim. De zorgserre is bedoeld om iemand die slecht ter been is en/of verzorging nodig heeft langer thuis te kunnen laten wonen. Of om bijvoorbeeld een hulpbehoevende (schoon)ouder tijdelijk te laten inwonen.  

De zorgserre kan tijdelijk aan een huur- of koopwoning geplaatst worden en bevat een slaap- en een badkamer. Alles is uiteraard rolstoeltoegankelijk. Via een schuifwand kan de zorgserre afgesloten worden van de woonkamer. Bijvoorbeeld als iemand even rust wil of verzorging nodig heeft.

Plaatsing en kosten

De zorgserre kan eenvoudig en binnen één tot twee weken geplaatst en verwijderd worden. De kosten zijn nog niet vastgesteld. Dit is mede afhankelijk van de inkomenssituatie en huidige woonkosten en wordt in een pilot bekeken. Voor de zorgserre is geen indicatie nodig. Wel zijn er criteria die meespelen bij een besluit tot plaatsing.

Een kijkje nemen?

Woonstichting Vooruitgang heeft de woning aan de Hyacintenstraat beschikbaar gesteld als modelwoning. Ook inwoners uit Hillegom en Lisse zijn hier van harte welkom. Wilt u komen kijken of heeft u vragen? Neemt dan contact op met Johan van Buren via jvb@wstvooruitgang.nl of 0252-241010. In de modelwoning ziet u trouwens ook welke aanpassingen mogelijk zijn om een woning geschikt(er) te maken voor mensen met dementie.

De zorgserre is een idee vanuit het Zorgpact Teylingen. Dat is een samenwerkingsverband van gemeente, woningcorporaties, huisartsen en zorg- en welzijnsinstellingen in Teylingen.

]]>
news-67 Tue, 31 Jul 2018 13:17:00 +0200 Losliggende tegels op een fietspad? Meld het via Fixi! https://www.fixi.nl Door de langdurige warmte en droogte gaan sommige tegels van fietspaden los liggen. Komt u een gevaarlijke situatie tegen? Meld het via Fixi.nl! news-65 Mon, 30 Jul 2018 22:11:21 +0200 Fijnstof door de vuurkorf? https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/fijnstof-door-de-vuurkorf-65.html Heeft u een barbecue, terrashaard of vuurkorf? Het stoken van hout, houtskool of briketten zorgt voor fijnstof in de lucht en kan overlast voor uw buren veroorzaken. Hierbij tips voor schoner stoken. Om de uitstoot van fijnstof en de mogelijke overlast zoveel mogelijk te voorkomen geeft de gemeente tips voor schoner stoken.

Gezondheidsrisico’s Het inademen van fijnstof kan zorgen voor hartklachten en klachten aan de luchtwegen. Stookt u een vuurtje of barbecuet u in de tuin? Er zijn veel manieren om dat zo schoon mogelijk te doen. Zo voorkomt u gezondheidsklachten voor uzelf en uw buren.

Overlast

Voor mensen met longaandoeningen is houtrook altijd overlast. Ook anderen kunnen houtrook als overlast ervaren, vooral vanwege de geur. De houtrook komt ongevraagd en ongewenst hun woning binnen, maar ook buiten zitten in andermans rook is een keer niet erg maar vaak en of continu is vervelend.

Tips voor schoner stoken

Met deze tips kunt u schoner stoken en barbecueën en zorgt u voor minder overlast:

1. Bepaal voordat u het vuur aansteekt de windrichting en waarschuw buren die er last van kunnen krijgen. Dan kunnen zij op tijd hun ramen sluiten.

2. Gebruik droog hout voor de vuurkorf. Dit zorgt voor minder uitstoot en minder gezondheidsrisico’s dan het stoken van vochtig hout. Droog hout herkent u aan een loszittende schors en scheuren aan de zijkant. U kunt het ook controleren met een vochtmeter.

3. Veroorzaak minder rook met de Zwitserse methode. Steek blokken in de vuurkorf of terrashaard van bovenaf aan. Zo ontstaat er minder rook.

4. Wilt u een terrashaard of een barbecue kopen? Er zijn ook elektrische modellen. Hiermee veroorzaakt u minder luchtvervuiling terwijl u toch kunt genieten van gezellige zomeravonden.

Let op! Het is verboden om snoeihout of (tuin)afval te verbranden. Ook geverfd of bewerkt (geïmpregneerd) hout mag nooit in een vuurkorf of (terras)haard. Bij de verbranding van deze materialen komen heel veel giftige stoffen vrij.

]]>
news-58 Thu, 26 Jul 2018 15:56:00 +0200 Blauwalg bij het 't Joppe (Kagerplassen) UPDATE http://www.zwemwater.nl/details/zwemplek/1870/algemeen [update] Zwemverbod wegens mogelijke huid- en buikklachten. Door de hitte neemt de kwaliteit van het zwemwater verder af. Actuele info op Zwemwater.nl Voor meer nieuws zie:

]]>
news-61 Mon, 23 Jul 2018 16:26:52 +0200 Aanhoudende hitte verwacht https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/aanhoudende-hitte-verwacht-61.html Dit kan een bedreiging zijn voor de gezondheid van ouderen, mensen met een chronische aandoening en mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Neem maatregelen tegen uitdroging en oververhitting Het KNMI verwacht een periode met aanhoudende hitte. Deze hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een chronische aandoening en mensen die sociaal geïsoleerd zijn.

24 juli: code oranje, zie www.knmi.nl

Neem daarom maatregelen tegen uitdroging en oververhitting

 • Drink voldoende: Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door transpiratie. Matig het gebruik van alcohol.
   
  Tip: Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als u naar buiten gaat of met de auto op pad gaat.
   
 • Houd uzelf koel: Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning, vooral  in de middag (tussen 12 en 16 uur).
   
 • Tip: Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor uw boodschappen of wandeling. Neem een (voeten)bad of douche. Zoek verkoeling onder een boom of bij water en slaap niet onder een te warme deken.
   
 • Houd uw woning koel: Opwarming van de woning kan worden beperkt door tijdig gebruik te maken van zonwering, ventilator of, indien aanwezig, airconditioning. Zorg voor continue ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten.
   
  Tip: Zorg voor extra frisse lucht door het openen van ramen en/of deuren op tijdstippen dat het buiten koeler is, zoals ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s ochtends.
   
 • Zorg voor elkaar: Let bij warm weer extra op mensen in uw omgeving die misschien uw hulp kunnen gebruiken. Dat geldt des te meer tijdens de vakantieperiode, wanneer familieleden en verzorgenden weg kunnen zijn.
   
 • Tip: Let extra op elkaar bij warm weer en steek een helpende hand toe.
   

Zie ook ggdhm.nl/thema-s/item/zomer/hitte 

]]>
news-56 Tue, 17 Jul 2018 17:09:02 +0200 Technisch probleem bij klein aantal reisdocumenten https://www.rvig.nl/actueel/nieuws/2018/07/12/technisch-probleem-in-productieproces-reisdocumenten Bij 1% van de recent geproduceerde paspoorten is een kleine fout opgetreden. De houders van de paspoorten, die gewoon geldig zijn, hebben een brief ontvangen. news-46 Thu, 12 Jul 2018 19:00:21 +0200 Tijdelijk asfalteren Prinsenweg Voorhout https://www.teylingen.nl/inwoners-en-ondernemers/actueel/werk-aan-de-weg/tijdelijk-asfalteren-prinsenlaan-voorhout.html Van 21 augustus t/m 4 september zijn de asfalteringswerkzaamheden ingepland in vijf fases Algemeen Wegwerkzaamheden news-42 Thu, 12 Jul 2018 11:13:11 +0200 Gemeente Teylingen trots op mantelzorgvriendelijke organisaties https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/gemeente-teylingen-trots-op-mantelzorgvriendelijke-organisaties-42.html Het Fioretti College Teylingen en Welzijn Teylingen gaan actief aan de slag met het actief ondersteunen van medewerkers die intensief voor iemand zorgen. Uitgangspunt daarbij is een goede balans tussen werk en de mantelzorg. Wethouder Arno van Kempen reikte op dinsdag 11 juli de startsleutel uit voor dit traject.  

De wethouder bezocht samen met wethouder Langeveld (Lisse) en wethouder Fles (Noordwijk) zorgorganisatie ’s Heeren Loo in Noordwijk om met werkgevers en werkende mantelzorgers in gesprek te gaan over het combineren van werk en mantelzorg. Het werkbezoek vond plaats in het kader van het Bollenstreekbrede project Mantelzorg werkt! in gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse en Teylingen.

 

Werk-mantelzorgbalans

In het project worden werkgevers geïnformeerd en ondersteund om hun werkende mantelzorgers te informeren en te helpen bij het realiseren van een goede werk-mantelzorgbalans. Door hieraan invulling te geven, verdienen werkgevers de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ die is geïnitieerd door de ministeries van VWS en SZW. De gemeenten faciliteren de werkgevers door hen kosteloos expertise, advies en ondersteuning aan te bieden van stichting Werk&Mantelzorg.

 

Druk op mantelzorger neemt toe

“Wij zijn blij met dit initiatief van de gemeenten om samen met werkgevers te kijken hoe werk en mantelzorg nu en in de toekomst gecombineerd kan worden. In de zorg is al ruim 1 op de 4 werknemers mantelzorger. De vraag naar mantelzorg en daarmee ook de druk op werkende mantelzorgers zal alleen maar toenemen. Met elkaar hierover het gesprek aangaan is een goed begin”, aldus Joop Hol, directeur van ’s Heeren Loo.

 

Naast de Teylingse organisaties en ’s Heeren Loo doen ook andere organisatie mee met het project Mantelzorg werkt!: Azzurro, Dirk, Groot Hoogwaak, Zwembad BinnenZee, Broekhof, De Kindervilla, Het Raamwerk, Akzo Nobel, Welzijnskompas, Gezondheidscentrum Wantveld en Huis ter Duin. Gezamenlijk bereiken zij met het project meer dan 6000 medewerkers. Meerdere van bovengenoemde organisaties waren bij het werkbezoek aanwezig.

 

Scheiding werk-privé vervaagt
Margreet Woessner, stichting Werk&Mantelzorg: ‘Werk en privé worden steeds minder gescheiden werelden. De gemeenten in de Bollenstreek pakken met dit project een actieve rol om werkende mantelzorgers en hun werkgevers te ondersteunen en de combinatie werk en mantelzorg vanzelfsprekend te maken. Gelukkig zien steeds meer werkgevers dat iemands thuissituatie van invloed is op goed werken. Mantelzorgvriendelijk werken levert een win-win situatie op voor zowel werkgever als werknemer.’

 

Werk en  mantelzorg

Mantelzorg (langdurige en onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste) wordt steeds belangrijker. Op dit moment is 1 op de 5 werknemers in Nederland mantelzorger (SCP, 2017). In de zorg verleent 1 op de 4 werknemers naast hun baan mantelzorg. De komende tien jaar zal het aantal mantelzorgers waarschijnlijk verdubbelen.

In Nederland hebben meer dan 300 koplopers al de Erkenning  ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen.

 

Ondersteuning vanuit gemeenten
De gemeenten bieden de burgers diverse ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van mantelzorg. Voor meer informatie: In Noordwijk: www.welzijnnoordwijk.nl  | In Noordwijkerhout: www.noordwijkerhout.nl/mantelzorg  | In Hillegom: www.hillegom.nl/zorg en welzijnskompas.nl/mantelzorg/  | In Lisse: www.lokaalloketlisse.nl/ en welzijnskompas.nl/mantelzorg/  | In Teylingen: www.teylingen.nl/zorg en welzijnteylingen.nl/

 

 

]]>
news-50 Wed, 11 Jul 2018 14:51:00 +0200 Ook op afspraak bij de gemeente Teylingen https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/ook-op-afspraak-bij-de-gemeente-teylingen-50.html Wilt u een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart aanvragen? Dan kunt u ook een afspraak maken. Wilt u een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart aanvragen? Dan kunt u ook een afspraak maken.

Dienstverlening aan onze inwoners is voor de gemeente Teylingen heel belangrijk. Als u een afspraak maakt zijn er geen wachttijden meer en wordt u altijd door de juiste medewerker geholpen.

 

U kunt een afspraak maken via de website van de gemeente Teylingen, de informatiebalie of bellen met 14 0252.

]]>
news-41 Tue, 10 Jul 2018 16:11:13 +0200 Nieuwe website voor de gemeente Teylingen https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/nieuwe-website-voor-de-gemeente-teylingen-41.html Met ingang van 10 juli heeft de gemeente Teylingen een nieuwe website. De teksten zijn beter leesbaar. Verder is de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en toegankelijkheid verbeterd. Bij de inrichting van de gemeentelijke website is gekeken waar bezoekers voor naar de website komen. De statistieken en het zoekgedrag op de huidige website hebben hierin een rol gespeeld.

Eind juni is de nieuwe website door leden van het burgerpanel Teylingen getest op gebruiksvriendelijkheid. Inwoners zijn bovengemiddeld tevreden en geven de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe website een 8!

Met de komst van de nieuwe website kan de gemeente beter en sneller inspelen op de informatiebehoefte van de inwoners.

]]>
news-36 Thu, 05 Jul 2018 17:07:29 +0200 Over Teylingen https://www.teylingen.nl/inwoners-en-ondernemers/over-teylingen.html Het schitterende plassengebied, prachtige natuur en het historische slot maken van Teylingen één van de mooiste plekjes van Nederland news-12 Wed, 04 Jul 2018 13:54:00 +0200 Verras uw mantelzorger met mantelzorgcompliment https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/verras-uw-mantelzorger-met-mantelzorgcompliment-12.html Bent u mantelzorger en zorgt u al voor een langere tijd, onbetaald voor een naaste die langdurig ziek is? Dan kunt u in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment. De gemeente wil dat mantelzorgers goed ondersteund worden en de waardering krijgen die ze verdienen. 

Zorgvragers woonachtig in de gemeente Teylingen kunnen per jaar eenmalig het mantelzorgcompliment aanvragen. Deze bestaat uit een VVV-bon van € 100,- . Samen met de mantelzorger vult de zorgvrager het formulier in en levert het aan bij Welzijn Teylingen, J.P. Gouverneurlaan 40B Sassenheim. Een voorwaarde is dat de mantelzorger geregistreerd staat bij Welzijn Teylingen. De aanvraag is daarom ook gelijk uw registratie bij het Mantelzorgsteunpunt.

Download het aanvraagformulier

U kunt het formulier ook afhalen op ons kantoor: J.P. Gouverneurlaan 40B, Sassenheim (1e verdieping)

Let op! Aanvragen kan tot 1 november 2018

]]>
Algemeen
news-34 Wed, 04 Jul 2018 13:54:00 +0200 Werkzaamheden Kievitspark Voorhout (2018/2019) https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/werkzaamheden-kievitspark-voorhout-20182019-34.html In het Kievitspark, Doctor Schaepmanlaan en Prof. Nolenslaan moet de riolering gerepareerd/vervangen worden. Dit gebeurt waarschijnlijk grotendeels onder de grond, waardoor de overlast beperkt blijft. 

Daarnaast zijn in het verleden regelmatig vragen en klachten binnengekomen over de bomen in het Kievitspark. Deze geven overlast doordat ze te groot zijn, veel wortelopdruk geven en kabels en leidingen beschadigen.

 

Ontwerpen en bomen

Tijdens de inloopavond op 23 mei is de bewoners gevraagd of ze willen dat de huidige 28 bomen in het Kievitspark verwijderd moeten worden. Daarnaast zijn drie tekeningen gemaakt met ontwerpen voor de terugplaatsing van nieuwe bomen. Ook konden bewoners aangeven welke boomsoort zij het liefst zien in het Kievitspark.

 • Huidige situatie
 • variant 1​​​​​​​: Nieuwe bomen aangepast aan één zijde van laan en deels in groen
 • variant 2: Nieuwe bomen in groen
 • variant 3: Nieuwe bomen vooral aangepast in verharding en deels in groen Er zijn 3 boomsoorten die in het Kievitspark in boomspiegels in de parkeerstrook kunnen worden geplant.

 

Werkzaamheden

Riolering

We gaan de riolering vervangen / repareren door middel van relining (kousmethode).

 

Bestrating en trottoir

De trottoirs worden opnieuw bestraat. Dit gebeurt als er bomen worden verplaatst.
De straten blijven zoals ze zijn. Beschadigde straten worden opgeknapt.

 

Parkeren

De huidige manier van parkeren blijft zoals het nu is. Alleen in variant 3, verdwijnen er 3 parkeerplaatsen.

 

Groen en bomen

Afhankelijk van de keuze van de bewoners worden de huidige bomen in het Kievitspark vervangen door andere bomen. De bomen komen ook grotendeels op een andere locatie te staan.

 

Planning

 • Inloopbijeenkomst met bewoners: 23 mei 2018
 • Voorlopig ontwerp gereed obv voorkeuren bewoners: begin juli 2018
 • Ter inzagelegging voorlopig ontwerp: begin augustus 2018
 • Reactiemogelijkheid (6 weken)                       
 • Definitief ontwerp gereed: september 2018
 • Vaststellen definitief ontwerp door college: oktober 2018
 • Start uitvoering werkzaamheden: eind eerste/ tweede kwartaal 2019
 • Werkzaamheden gereed: tweede kwartaal 2019

 

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectleider Jan Broekhuizen, via telefoonnummer 14 0252 of per e-mail via j.broekhuizen@hltsamen.nl.

 

]]>
Algemeen Wegwerkzaamheden
news-32 Tue, 03 Jul 2018 15:39:00 +0200 Nieuwe directeur Economic Board Duin- en Bollenstreek https://www.teylingen.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/nieuwe-directeur-economic-board-duin-en-bollenstreek-32.html Per 1 september start Lars Flinkerbusch als directeur en bestuurder van de stichting Economic Board Duin- en Bollenstreek. Flinkerbusch volgt hiermee Marco van Lente op, die de afgelopen maanden deze functie ad interim heeft vervuld.

Flinkerbusch verlaat Maastricht Marketing, waar hij ruim 3,5 jaar als directeur en bestuurder verantwoordelijk was voor de gebiedsstrategie ‘Re-inventing Good Life’.

Lars Flinkerbusch is sinds begin 2015 algemeen directeur van Maastricht Marketing, bestuurder van Maastricht Convention Bureau en samen met Universiteit, Gemeente en bedrijfsleven initiator van Maastricht Brand Partners.

In Maastricht heeft Flinkerbusch onder meer de transitie van een grote traditionele VVV naar een slagvaardige en toekomstgerichte marketingorganisatie met eigen exploitaties gerealiseerd.
Tussen 2011 en 2014 heeft Lars leidinggegeven aan de publiek-private samenwerking Westland Marketing, waarbij hij tevens verantwoordelijk was voor een arbeidsmarktcampagne. 
Tot maart 2011 was Lars directeur van Noordwijk Marketing. Lars heeft het Noordwijk Regio Congresbureau en VVV Noordwijk/Holland Rijnland gereorganiseerd tot één organisatie.

Jan Bout, voorzitter Raad van Toezicht Economic Board Duin- en Bollenstreek: "Wij zijn zeer verheugd dat Lars zich wil inzetten voor de Economische Agenda van de Duin- en Bollenstreek. Hij is een verbinder die weet wat nodig is om publieke en private partijen samen te laten werken aan de ontwikkeling van de Duin- en Bollenstreek. Lars kent de streek goed en kan hierdoor waarschijnlijk snel resultaten boeken. Wij zien uit naar een succesvolle samenwerking”.

Lars Flinkerbusch: "Ik ben verheugd dat ik een belangrijke bijdrage mag leveren aan de economie en de samenleving in de Duin- en Bollenstreek. Ik ga de Mestreechter Geis enorm missen maar ga samen met weer nieuwe partners vol overgave werken aan het versterken en stimuleren van de samenwerking in de sectoren Greenport, Toerisme, Zorg en Space / Tech. Ik zie ernaar uit om mijn opgebouwde kennis en ervaring in te zetten in deze prachtige en kansrijke regio."

]]>
Algemeen Hillegom