Ga naar de inhoud

Wegen en trottoirs in fixi

Merkt u een probleem op met de bestrating van wegen of trottoirs zoals bijvoorbeeld een gat in de weg. Dan kunt u hierover een melding maken in Fixi. Geef de locatie zo specifiek mogelijk door. Let wel, een melding van een klein probleem hoort soms bij een groter, structureel probleem, waardoor het langer kan duren voordat het is opgelost.
 

Hoe pakken we een melding op?

Om de problemen rondom wegen en trottoirs goed en zo snel mogelijk op te lossen worden deze onderverdeeld in drie categorieën:

 1. klein onderhoud
 2. middelgroot onderhoud
 3. groot onderhoud
   

Klein onderhoud

 • Gaat om een gebied van maximaal 10m² zonder structurele oorzaak.
 • De melding komt binnen bij onze Buitendienst. Zij verhelpen dit door bijvoorbeeld het vervangen van stoeptegels of het aanpassen van de bestrating.
   

Middelgroot onderhoud

 • Gaat om een gebied groter dan 10m² met of zonder structurele oorzaak.
 • Deze meldingen worden door ons bekeken en doorgestuurd naar onze externe aannemer.
 • De meldingen worden gebundeld en opgenomen in een plan van aanpak om alle bestrating zo goed en effectief mogelijk aan te pakken. Hierdoor kan het wat langer duren voordat deze meldingen daadwerkelijk opgelost zullen zijn.
   

Groot onderhoud

 • Problemen die zo groot zijn dat zij in een meerjarenplan moeten worden opgenomen (denk aan: een verzakking in meerdere straten in een wijk).
 • Op basis van beschikbaar budget maken we een plan van aanpak om de problemen aan te pakken. Wij zijn daardoor ook genoodzaakt keuzes te maken op prioritering projecten, zo heeft een drukke weg voorrang op een doodlopende straat.
 • Als het een meerjarenplan betreft, kan het een stuk langer duren voordat een melding daadwerkelijk opgelost zal zijn.

 

Als er problemen zijn met specifieke asfaltverhardingen, worden deze door de externe aannemer projectmatig opgenomen in een plan van aanpak. Hierdoor kan het even duren voordat een hele asfaltweg vervangen wordt. Als er een acuut gevaarlijke situatie ontstaat door een gat in het asfalt, zal de Buitendienst dit zo goed mogelijk voor de korte termijn herstellen.

 

Ga naar het begin