Ga naar de inhoud

Zwerfafval

Helpt u mee zwerfafval opruimen?

Afval hoort in de afvalbak. Als gemeente plaatsen we afvalbakken op centrale plekken om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk afval in de natuur terechtkomt. Helaas belandt er toch afval naast de afvalbakken. Het afval waait uit een fietsmand, valt uit uw zak of waait uit de auto, kortom zwerfafval, het kan ons allemaal overkomen.

Peukenzakjes

In de peukenzakjes bewaar je opgerookte sigaretten. Je gooit ze niet op straat, maar thuis in het restafval. Zo blijft de omgeving schoon. De zakjes zijn gratis af te halen bij het gemeentehuis, de milieustraat en bij de ZAPpers.

Met elkaar houden we de gemeente schoon

Veel inwoners helpen ons en elkaar al door zwerfafval in de prullenbak te gooien. Daar zijn we u erg dankbaar voor!  Als u samen met anderen zwerfafval wilt opruimen, kijk dan op de De Groene Uitdaging welke groep bij u in de buurt actief is. Zo wordt het opruimen van zwerfafval makkelijker en leuker! 

Neem contact op met de grondstoffencoach

Wilt u een afvalgrijper en/of afvalring? Neem contact met de grondstoffencoach. Stuur een e-mail naar grondstoffencoach@hltsamen.nl of bel naar 14 0252 en vraag naar de grondstoffencoach. 

U kunt ook met de grondstoffencoach in gesprek gaan als u een goed idee heeft over (zwerf)afval of als u hulp nodig hebt bij een initiatief om (zwerf)afval aan te pakken.

Afval bevatten waardevolle nieuwe grondstoffen. Laten we samen werken aan een duurzame toekomst, waarin uw afval de basis vormt voor nieuwe grondstoffen.

U kunt ook een melding via Fixi maken van zwerfafval.

Ga naar het begin