Ga naar de inhoud

Zorgserre

Kent u de zorgserre al? Deze woonunit is bedoeld om iemand die slecht ter been is en/of verzorging nodig heeft langer thuis te laten wonen. Of om bijvoorbeeld een hulpbehoevende (schoon)ouder tijdelijk te laten inwonen.  

De zorgserre kan tijdelijk aan een huur- of koopwoning geplaatst worden en bevat een slaap- en een badkamer. Alles is uiteraard rolstoeltoegankelijk. Via een schuifwand kan de zorgserre afgesloten worden van de woonkamer. Bijvoorbeeld als iemand even rust wil of verzorging nodig heeft.

Plaatsing en kosten

De zorgserre kan eenvoudig en binnen één tot twee weken geplaatst en verwijderd worden. De kosten voor het aan huis plaatsen van de serre zijn voor mensen met een (sociale) huurwoning € 50,- netto per maand. U heeft geen indicatie nodig. Wel gelden er voorwaarden om de unit te kunnen laten plaatsen. Dit heeft onder andere te maken met de gezinssamenstelling en de gezondheidssituatie van de aanvrager.

Vragen?

Heeft u vragen over de zorgserre? Neem dan contact op met Johan van Buren van Woonstichting Stek/Vooruitgang via jvb@wstvooruitgang.nl of 0252-241010.

De zorgserre is een idee vanuit het Zorgpact Teylingen. Dat is een samenwerkingsverband van gemeente, woningcorporaties, huisartsen en zorg- en welzijnsinstellingen in Teylingen.

Ga naar het begin