AED's gemeente Teylingen

De gemeente werkt samen met Stan (www.ikbenstandby.nl) hard aan een volledige dekking van AED’s binnen de bebouwde kom van Teylingen. Want als er binnen zes minuten een AED wordt gebruikt bij een hartstilstand, redden we levens.

We verwachten dat dit netwerk in juni/juli 2019 compleet is. Er is inmiddels al een flink bestand burgerhulpverleners dat wordt opgeroepen als het nodig is. Stan houdt bij de plaatsing van AED’s rekening met burgerinitiatieven. U moet uw AED dan wel aanmelden bij Stan.
 

AED aanschaffen met de buurt

Wilt u naast dit netwerk van AED's ook graag met uw buurt een AED aanschaffen? Lees dan onze tips.

1. Meld u aan als burgerhulpverlener

Als u kunt reanimeren, meldt u dan op www.hartslagnu.nl aan als burgerhulpverlener. Vanaf dan kunt u op die website of via de HartslagNu-app zien waar de AED’s in onze gemeente hangen.

Registratie betekent natuurlijk ook dat u kunt worden opgeroepen in het geval van een hartstilstand.
U wordt opgeroepen voor een melding binnen 750 meter. Er zijn twee soorten oproepen:  

  • Ga direct naar het slachtoffer
  • Haal eerst een AED en ga dan naar het slachtoffer. U ziet op u mobiel waar u binnen een straal van 500 meter een AED kunt ophalen
     

2. Neem contact op met de contactfunctionaris
De contactfunctionaris kan u veel vertellen over wat de gemeente doet en welke stappen u kunt zetten voor een buurt-AED.

3. Zorg dat mensen in de buurt kunnen reanimeren
Wij adviseren u om voldoende mensen een reanimatiecursus te laten volgen via de lokale EHBO-vereniging.

4. Registreer de AED
Het is belangrijk om de AED via de www.hartstichting.nl/aed of www.hartslagnu.nl/aed te registreren. Zo is ook bij anderen bekend dat er in uw buurt een AED is.

5. Zorg voor stroomtoevoer
De gemeente voorziet niet in de stroomtoevoer van een buitenkast. Het is niet toegestaan om stroom te tappen van een lantaarnpaal of elektriciteitskast voor de installatie van de buitenkast. U zult dat op een andere manier moeten regelen.

6. Verzeker de buitenkast met AED
Diefstal van de AED of schade aan de buitenkast komt weinig voor, maar een verzekering is toch aan te raden. Controleer bij uw verzekeraar of de AED gedekt is via de opstal- of inboedelverzekering.

7. Zamel geld in
De gemeente verstrekt geen subsidie, omdat zij de basisdekking al heeft betaald. Tips om geld in te zamelen vindt u op: www.buurtaed.nl/veelgestelde-vragen

 

Ga naar het begin