Schuld? Hulp bij schulden

Lukt het u niet meer om rond te komen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Krijgt u aanmaningen of staat de deurwaarder op de stoep? Wacht niet langer en vraag om hulp bij de Sociale Teams of de ISD Bollenstreek.

Sociale teams en de ISD Bollenstreek helpen

U kunt gratis hulp krijgen, bijvoorbeeld om u te helpen met het nagaan of u recht heeft op extra inkomensvoorzieningen en een budgetadvies. Het enige dat u hoeft te doen is een afspraak maken met de sociale teams of bellen met het nummer van de gemeente Teylingen via 14-0252. De medewerker kijkt dan samen met u wat er aan de hand is en maakt samen met u een plan.

Als er andere professionele hulp nodig is, helpt de medewerker om dit te regelen. Er wordt alles aan gedaan u te helpen om ervoor te zorgen dat de problemen niet onnodig groter worden. Hebt u al een instantie ingeschakeld die u moet betalen voor hulp? Neem ook dan contact op met de sociale teams. Schuldhulpverlening wordt namelijk meestal gratis aangeboden. De sociale teams Teylingen en de ISD Bollenstreek bekijken graag samen met u hoe zij u verder kunnen helpen.

 

Wat kunt u zelf doen?

  • Met het programma 'Bereken uw recht' kunt u op een eenvoudige manier snel berekenen of u recht heeft op aanvullende inkomensvoorzieningen. Via de Belastingdienst kunt u kijken of u recht heeft op toeslagen. De Belastingdienst kan u daar bij helpen. Voor het aanvragen van toeslagen en inkomensvoorzieningen kunt u ook hulp krijgen van de Sociaal teams.
  • Voor informatie over extra geld als u van een laag inkomen moet rondkomen, heeft de ISD Bollenstreek de brochure ‘Extra geld, meer zelfstandigheid’ voor u.
  • Via Startpunt Geldzaken zijn geldplannen beschikbaar die u helpen om uw geldzaken in balans te brengen en te houden.
  • Heeft u moeite met rondkomen of een laag inkomen? Wellicht heeft u recht op minimaregelingen, zoals bijvoorbeeld woonkostentoeslag. Bekijk de folder op de website van ISD Bollenstreek: Folder minimabeleid

  • Heeft u te maken met een inkomensdaling door bijvoorbeeld echtscheiding, werkeloosheid, of verandert uw inkomen door het bereiken van de 18-jarige, of pensioengerechtigde leeftijd, dan kunt u op de site Wijzer in Geldzaken tips en informatie vinden. U kunt hiermee ook terecht bij het Sociaal Team bij u in de buurt.
  • Bent u zelfstandig ondernemer dan helpt de site Wijzer in Geldzaken u om beter inzicht te krijgen op uw (financiële) situatie en tips. U kunt voor hulp ook terecht bij de ISD. Bezoek hiervoor het inloopspreekuur voor zelfstandigen.
Ga naar het begin