Herinrichten speelplekken

De gemeente Teylingen zet zich in voor een woonomgeving waar kinderen op een prettige manier kunnen spelen. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn. 

In de enquête van december 2021 hebben bewoners en gebruikers hun wensen doorgegeven. Deze resultaten worden samengevat en over enige tijd via deze website met u gedeeld. 

Elk jaar worden er speelplekken heringericht. Dit jaar gaat het om de volgende locaties: 

  1. Vooruitgangdreef 1, Sassenheim (Speeltuin Beatrix)
  2. Kagerweide 24, Sassenheim
  3. Willem Barthoenstraat 2, Voorhout
     

Stappen

Via de volgende stappen komen we tot de meest geschikte speelplek:

  1. Eerste enquête, wat zijn de wensen
  2. Maken van 2 of 3 ontwerpen per speelplek op basis van de wensen

  3. Tweede enquête, welk ontwerp krijgt de meeste stemmen
  4. Bekendmaking winnende ontwerp en uitvoeren van de werkzaamheden


Bij het herinrichten van speelplekken proberen wij zoveel mogelijk steen te vervangen voor groen. Groen zorgt voor een schone lucht, geeft verkoeling op warme dagen, neemt hemelwater gemakkelijker op en kan geluid absorberen. 

De speelplekken worden rond september 2022 aangelegd. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd en de hekken zijn verwijderd, kan er gespeeld worden.
 


Speeleiland aan de Keizerskroon in Voorhout

In het najaar van 2021 hebben veel mensen een stem uitgebracht via de enquete “Speeleiland aan de Keizerskroon in Voorhout”. De meeste stemmen zijn naar voorstel 2 gegaan. 

AntwoordkeuzenStemmen
Optie 1114
Optie 2116
Totaal230

 

Wanneer kan er gespeeld worden?

Een exacte datum is moeilijk te geven, maar wij houden april 2022 aan. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd en de hekken zijn verwijderd, kan er gespeeld worden.

Het schiereiland voorzien we in de aankomende tijd ook van extra struiken en bomen. Deze zijn in het ontwerpen niet terug te vinden.

Ga naar het begin