Herinrichten van bestaande speelplekken

De gemeente Teylingen zet zich in voor een woonomgeving waar kinderen op een prettige manier kunnen spelen. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn.

In de enquête van januari 2021 hebben bewoners en gebruikers hun wensen doorgegeven. Deze zijn samengevat en via de links hieronder in te zien. Een aantal reacties in de enquêtes zijn anoniem gemaakt. Het gaat daarbij om reacties over iemand of die op wat voor manier dan ook verwijzen naar iemand. Op dit moment worden er ontwerpen gemaakt gebaseerd op deze wensen. De ontwerpen worden op een later moment via een tweede enquête aan u voorgelegd.

Elk jaar worden er speelplekken heringericht. Dit jaar gaat het om de volgende locaties:

 

Stappen

Via de volgende stappen komen we tot de meest geschikte speelplek:

  1. Eerste enquête, wat zijn de wensen
  2. Maken van 2 of 3 ontwerpen per speelplek op basis van de wensen
  3. Tweede enquête, welk ontwerp krijgt de meeste stemmen
  4. Bekendmaking winnende ontwerp en starten met de werkzaamheden

Bij het herinrichten van speelplekken proberen wij zoveel mogelijk steen te vervangen voor groen. Groen zorgt voor een schone lucht, geeft verkoeling op warme dagen, neemt hemelwater gemakkelijker op en kan geluid absorberen.


Speelkaart

Er zijn veel leuke speel-, sport- en beweegplekken. De plekken in de buurt ken je misschien wel, maar ken je alle plekken? De gemeente heeft het allemaal in een kaart gezet. Met deze kaart nodigen wij iedereen uit om in beweging te komen.

Met de kaart op zak kun je de buurt verkennen. Ook de sportverenigingen, speeltuinverenigingen en andere plekken voor de jeugd zijn op de kaart weergegeven. Is er een sportvereniging die niet op de kaart staat? Laat het ons weten. Wij werken de kaart jaarlijks bij. 

Ga naar het begin