Milieustraat
Nijverheidsweg 32, 2215 MH Voorhout
Openingstijden Milieustraat
Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte, gladheid, storm) kunnen openingstijden afwijken van onderstaand schema! Bekijk hiervoor de nieuwsberichten op de homepage. De milieustraat is ook gesloten op officiële feestdagen.
Maandag | 8.00 - 13.00 uur en 18.30 - 20.30 uur |
Dinsdag | 8.00 - 16.00 uur |
Woensdag | 8.00 - 13.00 uur en 18.30 - 20.30 |
Donderdag t/m zaterdag | 8.00 - 16.00 uur |
Toegangspas milieustraat
Gaat u naar de milieustraat? Neem uw toegangspas milieustraat mee! Deze heeft u nodig om de slagboom te openen. Zonder toegangspas kunt u de milieustraat niet op rijden. De slagboom wordt ingesteld op een maximum van 13 voertuigen. Als het maximum van 13 is bereikt, blijft de slagboom dicht tot er een voertuig het terrein verlaat.
Heeft u een toegangspas voor de milieustraat nodig of bent u er een kwijt? Neem hiervoor contact op met PreZero.
- Telefonisch: 0800 405 05 00
- Website: inzamelwijzer.prezero.nl
Een bezoek aan de milieustraat
De milieustraat is ingericht op maximale afvalscheiding, waardoor er minder restafval overblijft. Goed gescheiden afval kan grotendeels worden hergebruikt. Met goed scheiden bespaart u grondstoffen, energie en kosten en draagt u bij aan een beter milieu.
De restafvalcontainer op de milieustraat is uitsluitend bedoeld voor grof huishoudelijk afval dat niet gescheiden kan worden aangeboden in de andere containers. Huisvuilzakken en ander klein huishoudelijk restafval horen hier niet in. Deze kunt u thuis in de container doen.
De volgende afvalstromen kunnen apart worden aangeboden:
- Asbest (alleen verpakt in speciale gecoate polypropyleen asbestzakken tot een formaat van 80x120cm, deze zijn gratis op te halen bij de milieustraat*. Let op: plasticfolie asbestzakken van de bouwmarkt worden niet geaccepteerd. U bent zelf verantwoordelijk voor het deponeren in de daarvoor bestemde bak)
- Elektrische apparaten
- Frituurvet / Frituurolie
- Gips en gasbeton
- Glas (flessenglas en vlakglas)
- Groenafval
- Hout en verduurzaamd hout
- IJzer
- Klein chemisch afval
- Matrassen
- Oud papier / karton
- Piepschuim
- Plastic hard
- Plastic zacht
- Steen, Beton of Keramiek(Puin)
- Textiel
- Vloerbedekking
- Overig grof huishoudelijk afval zoals banken, bedden en stoelen
*U mag eventueel grotere en door u zelf gekochte gecoate polypropyleen asbestzakken inleveren. Deze moeten nog wel met de hand kunnen worden opgetild. Breek of zaag het asbest niet in kleine stukken. Deze zakken zijn verkrijgbaar bij de fa. Meeuwenoord, Schippersvaartweg 85 in Noordwijkerhout.
Niet inleveren
- Autobanden
- Drukhouders (zoals gasflessen en brandblussers)
- Grond
- Bedrijfsafval
Dit afval kunt u inleveren bij een erkende inzamelaar of verwerker. Let op: vaak worden hier kosten voor in rekening gebracht. Autobanden kunt u inleveren bij garagebedrijven. Daarnaast kunt u gebruik maken van de ‘oud-voor-nieuw regeling’. Bij aankoop van nieuwe banden kunt u de oude banden gratis inleveren.
Gasflessen, brandblussers, drukhouders
Dichtstbijzijnde locatie is Jongeneel Transport Voorschoterweg in Valkenburg ZH. Afhankelijk van het soort drukhouder zijn er afvoerkosten aan verbonden. Meer informatie hierover vindt u op de website van Gasflessen.
Zonnepanelen
Zonnepanelen mag u op de milieustraat inleveren. Deze mogen in de container voor de afgedankte elektrische apparaten.
Schone grond
Dichtstbijzijnde locatie is Meeuwenoord aan Schippersvaartweg 85 in Noordwijkerhout.
Bedrijfsafval en bouw- en sloopafval
Bij diverse particuliere afvalinzamelaars en –verwerkers.
Bouw- en sloopafval
Inwoners kunnen kleine hoeveelheden bouw- en sloopafval afkomstig van woningen inleveren bij de milieustraat. Per huishouden mag u jaarlijks één kuub bouw- en sloopafval aanbieden bij de milieustraat. Bij grote verbouwingen moeten inwoners zelf zorgen voor de afvoer van het bouw-en sloopafval. Hieronder valt ook Puin(steen, beton, keramiek e.d.).
Controle
De beheerders van de milieustraat controleren of de verschillende soorten afval juist zijn aangeboden. Zij kunnen u aanwijzingen geven over afvalscheiding en -aanbieding en mogen corrigerend optreden. Een ieder is zelf verantwoordelijk voor het deponeren van de afvalstoffen in de daarvoor bestemde bakken.
We helpen u graag!
Twijfelt u in welke bak uw afval moet op de milieustraat? Onze medewerkers helpen u graag. Om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk op een goede manier afval scheiden, kijken onze medewerkers met u mee of u het afval in de goede container aanbiedt. Op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat we zo min mogelijk restafval overhouden.