Ga naar de inhoud

Ondernemersplein

Veel wetten en regels zijn landelijk geregeld. Daarom heeft Rijksoverheid een website gemaakt voor ondernemers waarop u alle wet- en regelgeving vindt die voor u belangrijk kan zijn: website van Ondernemersplein. Het Ondernemersplein maakt u als ondernemer wegwijs door de grote hoeveelheid informatie van de overheid. U ziet met welke wetten, regels, vergunningen en belastingen u te maken krijgt.

 

Specifiek voor uw branche

Naast de overheidsregels die voor alle ondernemers van belang zijn, vindt u op deze website informatie die specifiek voor uw branche geldt. Of u nu in de kinderopvang, horeca, detailhandel of dienstverlening actief bent, u kunt rekenen op een antwoord op uw vraag.

 

Samenwerking

Ondernemersplein is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken (EZ) en werkt nauw samen met de hele Nederlandse overheid, zoals ministeries, gemeenten, provincies en waterschappen. Via het Ondernemersplein krijgt u toegang tot de websites van deze organisaties. 

 

EU-Dienstenloket

Sinds december 2009 is de Europese Dienstenrichtlijn van kracht. In Nederland is deze richtlijn vastgelegd in de Dienstenwet. De Europese Dienstenrichtlijn maakt het voor dienstverlenende ondernemers eenvoudiger om in Europa zaken te doen. Alle lidstaten van de Europese Unie hebben daartoe een elektronisch loket voor dienstverlenende ondernemers in het leven geroepen. In Nederland is dat Ondernemersplein.

Ga naar het begin