Ga naar de inhoud

Herinrichting Sport- en recreatiepark Elsgeest

De gemeente is in augustus 2021 gestart met de uitvoering van de structurele verbetering van sport- en recreatiepark Elsgeest. Dat betekent extra sportvelden en aandacht voor de groen infrastructuur voor de ontwikkeling van natuur en recreatie. Drie bestaande sportvelden gaan op de schop om een voetbalveld, een hockeyveld en een handbalveld aan het programma toe te voegen. De beschikbare ruimte is beperkt, mede door de voorwaarde van de provincie om de naastgelegen waardevolle graslanden te behouden. De herinrichting betekent daarom een verplaatsing van velden en gebouwen. Daarnaast is het de wens om de recreatieve waarde van het park te behouden en waar mogelijk te versterken.
 

Hoe gaan we te werk

Ondertussen zijn alle voorbereidende werkzaamheden afgerond en is het nieuwe grasveld voor VV Foreholte aangelegd.

Vanaf 16 januari 2023 wordt gestart met de daadwerkelijke aanleg van de diverse velden. Voor deze werkzaamheden is de AW Infrabouw gecontracteerd. Er wordt gestart met de aanleg van de velden van de handbalvereniging, aan de Baden Powellaan. Het is de bedoeling om nog deze zomervakantie alle velden aangelegd te hebben. Ook het groen en de wandelpaden worden in deze periode aangelegd.

Tenslotte worden zowel de Baden Powellaan als de Sportlaan zelf (gedeeltelijk) heringericht om de rijbaan te verbreden en extra parkeervoorzieningen te realiseren.

Tijdens de verschillende fases van de werkzaamheden zullen de gebruikers van het terrein enige overlast ondervinden. We proberen dit tot een minimum te beperken. Het sportpark en de wandelpaden blijven gedurende de aanleg zoveel als mogelijk toegankelijk. De werkzaamheden zullen worden afgezet met bouwhekken. Daarnaast zorgen we ervoor dat de sportvelden tijdens het wedstrijdseizoen gewoon gebruikt kunnen worden.

In verband met de aanleg van de hockeyvelden wordt vanaf 27 februari 2023 wordt er een gedeelte van het sport- en recreatiepark tussen de kunstgrasvelden van de voetbal en het eerste hockeyveld, met bouwhekken afgesloten. Voetgangers en fietsers naar de Tweede Elsgeesterweg kunnen deze nog wel bereiken vanuit het sport- en recreatiepark ook blijft het mogelijk om een rondje te wandelen door het park. Deze afsluiting is nodig uit veiligheidsoverwegingen en zal enkele maanden duren. Het blijft wel mogelijk om een rondje te lopen tot deze velden. In de bijlage treft u waar de hekken geplaatst gaan worden.

Voor vragen over de uitvoering kunt u terecht bij Martin Heemskerk, directievoerder in opdracht van de gemeente, via 06 12 63 83 13.

Informatie planvorming

Hieronder vindt u meer informatie over de planvorming, vanaf het vaststellen van het projectbesluit in september 2017 tot en met de laatste raadsinformatiebrief.

Ga naar het begin