Ga naar de inhoud

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer Achmea voor vrijwilligers, mantelzorgers, maatschappelijke stagiairs en iedereen die in het kader van ‘tegenprestatie’ vrijwilligerswerk doet. 

Secundaire verzekering

De vrijwilligersverzekering is een secundaire dekking. Ook al wordt het risico elders gelegd, het blijft altijd mogelijk dat een verzekering niet uitbetaalt of dat de verantwoordelijke zijn verplichtingen niet nakomt. De vrijwilliger kan dan terugvallen op de vrijwilligersverzekering.

Aanmelden niet nodig!

Organisaties hoeven geen registratie van hun vrijwilligers bij te houden. Iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of actief is voor een organisatie uit de gemeente is automatisch verzekerd. 

Schade.... en dan?

De schadeprocedure is als volgt: de vrijwilliger of organisatie stuurt het ingevulde digitale schadeformulier naar de gemeente (verzekeringen@hltsamen.nl). Voordat de schadeclaim door de gemeente (digitaal) wordt ingediend bij de verzekeraar, zal de gemeente controleren of het gaat om een melding in de zin van de Vrijwilligerspolis. Na de melding van de gemeente neemt de schadebehandelaar rechtstreeks contact op met de vrijwilliger/mantelzorger of organisatie. De schade wordt eveneens rechtstreeks met de benadeelde afgewikkeld. 

Informatie vrijwilligersverzekering

Op de website van Centraalbeheer kunt u de laatste informatie met betrekking tot de vrijwilligerspolis inzien. Zoals polisvoorwaarden, brochure en verzekeringsoverzicht.

 

Uitgesloten

Uitgesloten van de verzekering zijn de leden van: 

  • vrijwillige brandweer 
  • vrijwillige politie 
     

Vragen 

Heeft u nog vragen? Bel dan met de gemeente via 14 0252 of stuur een e-mail naar verzekeringen@hltsamen.nl.

 

 

Ga naar het begin