Ga naar de inhoud

Alzheimer Café Teylingen-Noordwijkerhout

Het Alzheimer Café is voor iedereen die te maken heeft met dementie. Dat kunnen mensen met dementie zijn, maar ook mantelzorgers, familieleden en andere geïnteresseerden. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgen bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen.
 


Programma

Hieronder een overzicht van de Alzheimer Cafés Teylingen-Noordwijkerhout:
 

14 november, in Sassenheim – Veranderend gedrag bij dementie

Naast cognitieve problemen ontstaan er ook vaak veranderingen in het gedrag bij dementie. Hoe komt dit en hoe ga je hiermee om? Onze gast is een gezondheidszorg psycholoog.

 

12 december, in Noordwijkerhout – De zin en waarde van muziek

We weten dat het luisteren naar muziek de stemming van iemand met dementie positief kan beïnvloeden. We weten ook dat bewegen de voortgang van de dementie kan vertragen. Vanavond praten we hierover met een muziektherapeut en gaan we het, samen met de muzikant, zelf ervaren.

 

9 januari, in Sassenheim – Veiligheid in en om het huis

De meeste mensen met dementie willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Hoe kun je zo goed mogelijk de veiligheid waarborgen bij achteruitgang cognitie en mobiliteit? Een ergotherapeut kan ons hierbij helpen.
 

13 februari, in Noordwijkerhout – Dementie en het verhaal van een ervaringsdeskundige

Hoe beleeft iemand het zelf om de diagnose dementie te krijgen? Waar loop je dan tegen aan. Wat houdt je bezig? Welke steun ervaar je als helpend? Een ervaringsdeskundige vertelt.

Ga naar het begin