Ga naar de inhoud

Mieke Doets

Jullie kunnen niet vaak genoeg zeggen dat je van elkaar houdt, en al helemaal niet hoeveel. 
Dan is het een verstandige stap om te trouwen of jullie partnerschap te registreren. Dat is een formele plechtigheid waarbij je met een heel klein woordje heel veel zegt.

Ik, Mieke Doets, wil voor jullie graag een persoonlijke ervaring maken van de ceremonie. 
Jullie zijn uniek en daarom kom ik graag kennismaken, dan kunnen we bespreken wat jullie wensen zijn. Zo kunnen we er samen een onvergetelijke ceremonie van te maken voor jullie en voor al de mensen om jullie heen. Er kan aandacht zijn voor kinderen, als jullie leven daar al mee verrijkt is. We kunnen ook even stilstaan bij jullie dierbaren, die er helaas niet bij kunnen zijn en die door jullie juist op deze dag  extra gemist worden.

Mijn toespraak is afwisselend en nooit langdradig. Het kan serieus, traditioneel, romantisch of luchtig met een vleugje humor. De emoties die erbij komen kijken, de liefde, de lach, de traan treffen mij steeds. Het is geen routinewerk, het voelt elke keer anders. Het zou voor mij een voorrecht zijn om op jullie grote dag een bijdrage te mogen leveren. Jullie zijn de hoofdpersonen en ik stel jullie een bekende vraag en het antwoord is ja! Geen verrassingen meer mogelijk? Jawel. Denk eens na of je het anders wilt. Die ene vraag stel ik jullie toch wel.

Toen ik op mijn verjaardag voor het eerst twee mensen van hetzelfde geslacht in de echt mocht verbinden, beschouwde ik dat als een prachtig cadeau. 
Zelf ben ik in 1986 getrouwd, dus “ervaringsdeskundige”. Naast buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ben ik lerares Frans. Ik spreek ook Engels, Duits en een mondje Italiaans en Spaans. 

Sinds 2002 ben ik trouwambtenaar en ik hoop er nog lang mee door te gaan, want ik doe het met LIEFDE.

Ga naar het begin