Ga naar de inhoud

José Harms

Vóór en mét mensen bezig zijn: dat is de rode draad in mijn leven.
Daarom voel ik mij ook zo thuis in mijn functie als trouwambtenaar, voluit Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, afgekort BABS.
Als BABS ben je een radertje in het geheel van activiteiten op de trouwdag of bij een partnerregistratie. Een belangrijk radertje, want als BABS kun je de dag maken of breken met de toespraak en de trouwplechtigheid. 

Daarom heb ik vooraf een uitgebreid gesprek met de paren. Dat levert belangrijke en persoonlijke informatie op – waar ik natuurlijk zorgvuldig mee om ga. Informatie die het me mogelijk maakt een goede, op het paar toegespitste toespraak te schrijven. Dit persoonlijke contact met het aanstaande bruidspaar of de aanstaande geregistreerde partners maakt het me mogelijk om mij in te leven in hun situatie. Trouwen of partnerschapsregistratie is toch één van de hoogtepunten in een mensenleven en daaraan een positieve bijdrage leveren is mijn doel.

Wanneer een (bruids)paar tevreden naar buiten gaat, geeft mij dat altijd veel voldoening en energie, die ik vervolgens weer kan inzetten bij het volgende paar.
 

Ga naar het begin