Ga naar de inhoud

Janneke Aalberts

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!

Je staat dan gelijk voor heel veel keuzes, welke gasten zetten we op de gastenlijst, welke locatie gaan we kiezen; op de boerderij, kasteel Keukenhof, in het bos, het gemeentehuis of bij het water? Er komen heel veel keuzes op je af. En ook kun je een keuze maken voor een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, ook wel BABS genoemd.

Sinds 2001 ben ik BABS in Hillegom en sinds 2014 ook in Lisse. Met heel veel plezier sluit ik een huwelijk of een geregistreerd partnerschap en zie ik alle variaties voorbij komen. 
Natuurlijk is er ruimte voor jullie eigen culturele beleving, wat voor rituelen zou je willen toevoegen aan de ceremonie. Maar ook jullie getuigen kunnen een belangrijke plek krijgen tijdens de ceremonie. Waarom heb je voor ze gekozen, wat betekent iemand voor jou? Dat is een mooi moment om dat via mij aan ze te vertellen. Vaak spelen ze een bijzondere rol in jouw leven.

Tijdens het kennismakingsgesprek denk ik graag mee om er samen een ceremonie van te maken zoals jullie dat willen, het wordt maatwerk! Door mijn ervaring kan ik soms handige tips en aanwijzingen geven. Trouwen is een grote stap maar daarom hoeft het nog niet stijf te zijn. Natuurlijk mag er ook gelachen worden en is er een ontspannen sfeer. Ongedwongen, met een lach en een traan, een puur verhaal dat recht doet aan jullie relatie.

Ik beloof jullie een uniek moment in je leven dat je nooit meer vergeet en waaraan jullie samen met alle gasten met heel veel plezier terug zullen denken. En wie weet, zeg je straks volmondig JA tegen elkaar, op jullie plek en jullie tijdstip en op jullie eigen manier.

Ik hoop dat we op deze manier al een beetje hebben kunnen kennismaken met elkaar. Ik zou het een grote eer vinden om op jullie mooie dag een belangrijke rol te mogen spelen. Dus mocht dit alles jullie aanspreken geef dat dan door aan de ambtenaar van de Burgerlijke Stand op het gemeentehuis. Dan gaan we elkaar eerdaags ontmoeten.
 

Ga naar het begin