Ga naar de inhoud

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Ook voor de jeugd (4 tot en met 17 jaar) zijn er mogelijkheden om met korting te sporten. Kinderen kunnen een bijdrage ontvangen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Lees meer over het aanvragen op de website van Jeugdfonds Sport en Cultuur. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met Voor ieder 1.

Sporten, dansen, muziek maken, tekenen en zingen zijn leuk en belangrijk. Kinderen leren samenwerken, omgaan met winnen en verliezen en maken nieuwe vrienden. Het is goed voor het zelfvertrouwen en de concentratie. Een kind dat lekker in zijn vel zit, presteert beter! Maar soms is er thuis te weinig geld voor de bezigheden. In dat geval kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wie weet komt u ervoor in aanmerking.

Wij betalen vanuit het fonds de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Is uw inkomen niet hoger dan 130% van het sociaal minimum, dan komt u wellicht in aanmerking voor een bijdrage. Kijk op de website van ISD Bollenstreek voor de actuele bedragen. 

 

Zo kan uw kind meedoen!

Als ouder kunt u zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of jeugdhulpverlener. U kunt bij Welzijn Teylingen en Voor ieder 1 terecht met uw vraag wie de intermediairs in de gemeente zijn. Als de aanvraag ingediend is, kan uw kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat.

Hoe werkt het?

Stap 1

U informeert op school, bij de buurtsportcoach of de schuldhulpverlener of er een intermediair is die een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan doen.

Stap 2

De intermediair kan heel gemakkelijk online een aanvraag doen via jeugdfondssportencultuur.nl.

Stap 3

De intermediair hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat aan u weten.

Stap 4

Als de aanvraag goedgekeurd is, kan uw kind aangemeld worden bij de sportclub, de dans – of muziekschool of andere organisatie waar het kind op les wil.

Goed om te weten!

  • Aanvragen mogen voor meerdere kinderen uit een gezin gedaan worden.
  • Een aanvraag kan alleen gedaan worden door een intermediair.
  • De contributie / lesgeld wordt direct betaald aan de sportclub of instelling waar uw kind les heeft.
  • Voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar.
  • De bijdrage moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden.
Ga naar het begin