Ga naar de inhoud

Riolering, problemen

Op deze pagina

Heeft u last van een rioolverstopping? Kijk eerst zelf wat er aan de hand is en waar de verstopping zit. Door het opgraven van het ontstoppingsstuk in uw rioolaansluiting kunt u bepalen waar de verstopping zich bevindt.

Staat het ontstoppingsstuk vol water? Dan zit het probleem in het gemeentelijk deel van het riool. Is het droog? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping op uw eigen terrein in of rond uw woning of bedrijf. Het vrijmaken van het ontstoppingsstuk in uw tuin moet u zelf verzorgen.

Zit het probleem buiten uw privéterrein in het gemeentelijk deel van het riool? Neem dan contact op met de gemeente Teylingen. Wij verhelpen de verstopping dan zo snel mogelijk. Bij een verstopping in uw eigen leidinggedeelte bent u zelf verantwoordelijk voor het verhelpen hiervan.

Op elk particulier perceel behoort een riool-ontstoppingspunt te zitten. Vaak zit het bij de overgang van het privéterrein naar de openbare ruimte op uw eigen perceel.
 


Melding

Merkt u dat de verstopping buiten uw privéterrein ligt, neem dan altijd contact op met de gemeente Teylingen. Dit kan tijdens kantooruren via Fixi of via telefoonnummer 14 0252. 

Buiten kantooruren neemt u bij spoedzaken contact op met de storingsdienst van de gemeente Teylingen via telefoonnummer 06 22 66 07 40. Met de storingsdienst spreekt u af wat verder te doen.
 


Kosten

Een verstopping op gemeentegrond wordt door of in opdracht van de gemeente verholpen. De gemeente betaalt deze kosten. Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan moet u deze zelf verhelpen en zijn de kosten voor uzelf.

Heeft u zelf opdracht voor ontstoppingswerkzaamheden aan derden gegeven? Dan vergoedt de gemeente Teylingen deze kosten niet. Ook niet bij een verstopping op gemeentegrond.
 


Informatie huisaansluiting

Wilt u een tekening van uw huisaansluiting neem dan contact met ons op. Wij hebben niet van alle huisaansluitingen gegevens of actuele gegevens beschikbaar.

Ga naar het begin