Bouw nieuwe woonwijk Hooghkamer (2012-2020)

De nieuwe woonwijk Hooghkamer ligt aan de rand van Voorhout in de gemeente Teylingen. Wonen in Hooghkamer: een mooie mix van woningen voor ieder wat wils. Hartje Randstad, in een open en landelijke locatie tussen de bollenvelden en de duinen en aan de Kagerplassen. In Teylingen is het goed werken, wonen en recreëren.
De gemeente ligt tussen Amsterdam en Den Haag, Vanuit Teylingen kunt u alle kanten op, ook Schiphol bereikt u snel. Teylingen is goed bereikbaar met de auto (A44), het openbaar vervoer en met de fiets. De gemeente heeft twee NS stations: Sassenheim en Voorhout.

Waar

De woonwijk Hooghkamer (877 woningen) ligt op tien minuten loopafstand van de dorpskern Voorhout en aan de rand van het landelijke gebied.

Wat

De wijk biedt een hoogwaardige leefomgeving met een centraal gelegen groot park en water. Hooghkamer wordt in fasen gebouwd in de periode vanaf 2012 tot 2020. Het gebied gaat bestaan uit vijf woonbuurten (zones), elk met een eigen identiteit.

Status

Actueel

Informatie

Richard Rietveld en/of Kenan Dogan, afdeling Ruimte, tel. 14 0252

Laatste update

Oktober 2017

Verkoop van marktwoningen en verhuur van sociale woningen

De verkoop van de marktwoningen vindt plaats door de ontwikkelaars Terra Ontwikkeling C.V., Van der Hulst Bouwprojekten B.V en woningcorporatie Stek.
Voor meer informatie zie onderstaande links naar de ontwikkelaars:

 
en makelaars:

 
Voor meer informatie over het huuraanbod via de woningcorporaties kunt u onderstaande links volgen:

Kavels voor particulier opdrachtgeverschap (PO) in Hooghkamer

In de Zone Dorp zijn ook kavels voor particulier opdrachtgeverschap beschikbaar. Kopers van deze kavels kunnen daarop hun eigen woning binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan realiseren. Zij zijn daarbij vrij in de keuze van architect en aannemer.

Naast verkoop door makelaar Max Sedelaar (zie bovenstaande link) verkoopt ook de gemeente zelf kavels. Belangstellenden voor de gemeentelijke kavels kunnen zich melden bij Heemskerk Makelaardij.

Voor de ontwikkeling van de kavel en de realisatie van de woning op de kavel, is de koper een exploitatiebijdrage verschuldigd voor de kosten die de gemeente maakt in het plan Hooghkamer. De gemeente zal deze bijdrage voor de uitgeefbare grond van de kavels afzonderlijk in rekening brengen.

Meer informatie:

Kavelnummer 20

Ga naar het begin