Ga naar de inhoud

Update maandag 13 mei

Omdat er veel belangstelling is voor de informatieavond in Voorhout over de centrumplannen, voegen we een extra tijdslot toe:

  • Donderdag 16 mei: 18.00 tot 19.00 uur (Bestuurscentrum Voorhout)

Aanmelden kan via ons formulier.

Centrumplannen

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de uitwerking van de centrumvisie naar een centrumplan voor de drie kernen van Teylingen. Elk plan is op maat gemaakt per kern, met aandacht voor de unieke kansen en kwaliteiten.

Elke kern kent eigen kansen

Sassenheim heeft een gezellig centrum met verschillende pleinen. Via straten en stegen loopt u overal naartoe. Bij de Oude Haven en op het Hortusplein is horeca. Voor auto’s en fietsen is genoeg parkeerplek bij de entrees van het winkelgebied en de supermarkten. Zo ontstaat er ruimte voor groen in de straat. Het groen rondom het gemeentehuis, in het park en rondom de kerk ziet u terug in het centrum.

Voorhout krijgt een compact en groener centrum. Op het plein bij de kerk is volop groen en ruimte om te spelen. Horeca bevindt zich in de buurt van het plein. De Herenstraat is bijna autovrij en geeft ruimte aan fietsers en winkelen. De straat blijft bereikbaar voor laden en lossen en voor bewoners die een parkeerplaats bij hun woning hebben. Op het station en bij de supermarkten kunt u parkeren. Hier vindt u ook OV, woningen en voorzieningen. Samen met het Raadhuisplein vormt het stationsgebied de entree naar het centrum. 

Het centrum van Warmond is omringd door groen en water. De Dorpsstraat vormt het hart van het winkelgebied, dat zich uitstrekt van de Gemeentehaven tot aan park Groot Leerust. De historische en warme uitstraling is uniek voor deze kern. De Dammen versterken het karakter van de omgeving waar meer groen wordt toegevoegd. De Baan wordt een aantrekkelijke entree naar de Dorpstraat. Vanaf de straat Ter Leede, de Gemeentehaven en park Groot Leerust kunt u vanuit het dorp bij het water van de Leede komen.

Klik op de knoppen hiernaast voor meer informatie per kern.

Winkels op korte loopafstand

Het autoverkeer krijgt een plek aan de randen van het centrum, met winkels vlakbij. Zo is wandelen veiliger en maken we ruimte voor groen, veilig winkelen en ontmoeten.

Aanmelden voor de informatieavonden

In mei organiseert de gemeente een informatieavond in elke kern. Hier kan iedereen terecht met vragen over de plannen. Op maandag 13 mei in het gemeentehuis van Sassenheim, donderdag 16 mei in het bestuurscentrum van Voorhout en dinsdag 21 mei in het Trefpunt in Warmond. Aanmelden kan via de website, hier kiezen bezoekers een tijdvak om te komen.

Samen maken we Teylingen

Komend half jaar werken wij de centrumplannen en een beeldkwaliteitsplan uit, onder andere met ondernemers, verenigingen en inwoners. De opgaven om de kernen levendig, veilig en groen te houden, zijn bekend. Hoe dit precies in te vullen, is een kwestie van samenspraak met alle belanghebbenden. Iedereen is welkom om hier aan deel te nemen.

Gemeenteraad besluit eind 2024

De gemeenteraad stelt per kern het centrumplan met beeldkwaliteitsplan vast; eind 2024. Daarmee liggen de kaders voor de uitwerking van bijvoorbeeld straten en gebouwen vast. Daarna worden voor Voorhout en Sassenheim een inrichtingsplan en tijdspad uitgewerkt. Daarmee kan het echte werk op straat beginnen. Het toekomstbeeld zal de komende tien jaar steeds beter te zien zijn op straat.

Blijf op de hoogte

Om de ontwikkeling van de Centrumplannen te volgen, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Ook houden wij u op de hoogte via de gemeenteberichten in de Teylinger en onze website.

Onderzoeken

Om te komen tot een Centrumplan zijn verschillende onderzoeken gedaan. De rapporten en verslagen hiervan zijn openbaar en kunt u opvragen door een mail te sturen naar centrumvisie@teylingen.nl. U kunt de volgende stukken opvragen:

  • Het verkeersonderzoek uit 2024 (van Kragten)
  • Het parkeeronderzoeken centra (uit 2023)
Ga naar het begin