Ga naar de inhoud

Wijzigingsplan “Prinsenweg 22, Voorhout” ter inzage

Publicatiedatum:
woensdag 31 januari 2024
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
ruimtelijk plan of omgevingsdocument



Wijzigingsplan “Prinsenweg 22, Voorhout” ter inzage

Het college van B&W van Teylingen heeft op 24 januari 2024 het wijzigingsplan “Prinsenweg 22, Voorhout” met identificatienummer NL.IMRO.1525.WP2023TEY01081-VA01 ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Prinsenweg 22 in Voorhout.

Inhoud plan

Voor de locatie Prinsenweg 22 in Voorhout is het verzoek ontvangen om het ter plaatse geldende bouwvlak binnen de agrarische bollenteelt bestemming uit te breiden, zodat extra bedrijfsbebouwing gerealiseerd kan worden. Het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Teylingen” biedt de mogelijkheid om het ter plaatse geldende bouwvlak middels een wijzigingsbevoegdheid (artikel 4.7.1) uit te breiden. Initiatiefnemer doet een beroep op deze mogelijkheid. Het college van B&W heeft de bevoegdheid om het bestaande bouwvlak onder voorwaarden uit te breiden. Deze voorwaarden staan genoemd in artikel 4.7.1 van het geldende bestemmingsplan. Initiatiefnemer heeft, middels het aangeleverde ontwerpwijzigingsplan, aangetoond dat het plan hieraan voldoet zodat uitvoering kan worden gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid. Om de nieuwbouw mogelijk te maken, is het noodzakelijk om de oppervlakte waarbinnen gebouwd mag worden te vergroten. Met het wijzigingsplan wordt het vlak waarbinnen gebouwd mag worden vergroot. Het wijzigingsplan is nu vastgesteld door het college van B&W.

Ter inzage

Het collegebesluit met het vastgestelde wijzigingsplan ligt van donderdag 1 februari 2024 tot en met donderdag 14 maart 2024 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim.

Inzien

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit vastgestelde wijzigingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– “Bouwen en verbouwen” – “Bestemmingsplannen” – ‘’Voorhout” – “Prinsenweg 22, Voorhout” vindt u een link naar het digitale wijzigingsplan.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 2 februari 2024 tot en met donderdag 14 maart 2024 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt alleen voor:

- Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan “Prinsenweg 22, Voorhout” naar voren hebben gebracht;

- Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college kenbaar te maken;

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 15 maart 2024 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl.

 

Ga naar het begin