Ga naar de inhoud

Ontwerpbestemmingsplan “Crisis- en herstelwet bestemmingsplan aanvullende bouw- en gebruiksregels Teylingen” ter inzage

Publicatiedatum:
woensdag 20 december 2023
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
ruimtelijk plan of omgevingsdocument



Ontwerpbestemmingsplan “Crisis- en herstelwet bestemmingsplan aanvullende bouw- en gebruiksregels Teylingen” ter inzage

Burgemeester en wethouders van Teylingen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Crisis- en herstelwet bestemmingsplan aanvullende bouw- en gebruiksregels Teylingen” voor iedereen ter inzage ligt. Dit gebeurt volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Plangebied

Het bestemmingsplan is van toepassing op het gehele grondgebied van de gemeente Teylingen.

Inhoud plan

Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Onderdeel van deze wet is het omgevingsplan. Omdat de gemeente op 1 januari nog geen omgevingsplan heeft, beginnen alle gemeenten op 1 januari 2024 met een omgevingsplan van rechtswege, ook wel genoemd een ‘tijdelijk omgevingsplan’. In dit tijdelijke omgevingsplan zitten onder andere alle geldende bestemmingsplannen en de regels die we als gemeente van het Rijk krijgen.

Op dit moment worden veel initiatieven/plannen die niet passen in het bestemmingsplan toegestaan met toepassing van het zogeheten ‘kruimelgevallenbeleid’. Dit beleid maakt kleine afwijkingen van het bestemmingsplan mogelijk voor bouw- en gebruiksactiviteiten. Om dit beleid na 1 januari nog te kunnen gebruiken is het nodig deze afwijkingsmogelijkheden in een bestemmingsplan op te nemen. Op die manier past een aanvraag 'kruimelafwijking' straks in het tijdelijk omgevingsplan en kan er eenvoudiger een vergunning worden verleend.

Het gaat om twee beleidsregels die worden opgenomen in het bestemmingsplan.

  • *

    De “Beleidsnota bij kleine afwijkingen van het bestemmingsplan, Gemeente Teylingen’ en

  • *

    de beleidsregel “Ruimtelijke randvoorwaarden logiesgewijze huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten Duin- en Bollenstreek”.

Deze beleidsregels worden in het bestemmingsplan beleidsneutraal omgezet.

Het wettelijk overleg conform artikel 3.1.1. Besluit ruimtelijke ordening met de ketenpartners wordt gelijktijdig met de zienswijzeperiode uitgevoerd. Het ontwerpbestemmingsplan is nu gereed voor het zienswijzetraject.

Chw-status

Voor dit bestemmingsplan heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten dat het Besluit uitvoering Crisis- en herstelweg (BuChw) van toepassing is voor het gehele grondgebied van Teylingen. Hiermee is het mogelijk om in het bestemmingsplan gebruik te maken van de mogelijkheden die de Omgevingswet biedt, gebaseerd op hoofdstuk 2 van het BuChw) om bepaalde regels flexibeler in te vullen.

Het bestemmingsplan wordt vastgesteld krachtens artikel 3.1, eerste lid, van de Wro. Het bestemmingsplan wordt opgesteld op een wijze dat het aan de regels van de Omgevingswet voldoet.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 21 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024 ter inzage.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien:

• in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. Maak hiervoor een afspraak.

• de digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke www.ruimtelijkeplannen.nl.

• op de website ‘www.teylingen.nl’ onder ‘Inwoners en Ondernemers’ - ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘Teylingen’ - vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan.

• vanaf 1 januari 2024 op: omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document zoeken/ identificatienummer: NL.IMRO.1525.PB2023TEY01082-ON01

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl. Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-23-339028

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber of Lindy van der Klaauw van domein Ruimtelijke ontwikkeling via 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl of l.vanderklaauw@hltsamen.nl.

Ga naar het begin