Ga naar de inhoud

Omgevingsvergunning ‘Bouwen nieuwe buurtontmoetingsplek op de locatie tegenover Kagerdreef 90 in Sassenheim’ ter inzage

Publicatiedatum:
woensdag 10 april 2024
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
omgevingsvergunning



Omgevingsvergunning ‘Bouwen nieuwe buurtontmoetingsplek op de locatie tegenover Kagerdreef 90 in Sassenheim’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen maken bekend dat zij, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op 29 maart 2024 de omgevingsvergunning hebben verleend voor het ‘bouwen van een nieuwe buurtontmoetingsplek’ op de locatie tegenover Kagerdreef 90 te Sassenheim.

Plangebied

Het plangebied betreft de locatie achter de Kagerplein, tegenover Kagerdreef 90 in Sassenheim.

Inhoud plan

Initiatiefnemer is voornemens om op de planlocatie aan de Kagerdreef te Sassenheim een buurtontmoetingsplek te realiseren. Het planvoornemen heeft betrekking op de realisatie van een buurtontmoetingsplek. De planlocatie is gelegen tegen het complex Kooiflats in Sassenheim. Dit complex bestaat uit drie flatgebouwen met totaal 240 appartementen gelegen aan het Kagerplein, de Kagervoorde en de Platanenlaan. Ruim 60% van de bewoners is ouder dan 55 jaar. De buurtontmoetingsplek is voornamelijk gericht zijn op deze doelgroep.

Het plan is niet mogelijk binnen het geldende bestemmingsplan 'Sassenheim Oost'. Voor deze ontwikkeling kan met een omgevingsvergunning buitenplanse afwijking (artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 Wabo) van het bestemmingsplan afgeweken worden. Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning zijn geen zienswijzen ingediend.

Ter inzage

De op 29 maart 2024 verleende omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 11 april 2024 tot en met woensdag 22 mei 2024 ter inzage.

Inzien

De digitale versie van deze omgevingsvergunning kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet bestuursrecht is van donderdag 11 april 2024 tot en met donderdag 23 mei 2024 het instellen van beroep mogelijk voor:

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken.

Beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Tegen de uitspraak van de rechtbank kan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt op vrijdag 24 mei 2024 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is besloten.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan Zandstra van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Edwin Boetekees van domein Publiekservice via 14 0252 of via de email: j.zandstra@hltsamen.nl en e.boetekeeshltsamen.nl.

Ga naar het begin