Ga naar de inhoud

Besluit gegevensverstrekking Gemeentelijke Belastingen Bollenstreek

Publicatiedatum:
donderdag 11 april 2024
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
ander besluit van algemene strekking



Eerste wijziging Besluit gegevensverstrekking Gemeentelijke Belastingen Bollenstreek

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen;

 

gelet op: de Gemeenschappelijke regeling Gemeentelijke Belastingen Bollenstreek, artikel 67, tweede lid, van de Algemene wet inzake rijksbelastingen, artikel 67, tweede lid, van de Invorderingswet 1990, artikel 2:5 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 40, eerste lid van de Wet waardering onroerende zaken en artikel 6, vierde lid, van de Algemene verordening gegevensbescherming;

 

besluiten:

 

vast te stellen de

 

EERSTE WIJZIGING VAN HET BESLUIT GEGEVENSVERSTREKKING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK

ARTIKEL I  

Aan Bijlage 1 behorend bij het Besluit gegevensverstrekking gemeentelijke belastingen Bollenstreek wordt onder ‘Verstrekking aan deelnemers van Gemeentelijke Belastingen Bollenstreek’ toegevoegd onderdeel i, luidende:

 

  • i.

    Gegevens die noodzakelijk zijn in verband met het bestrijden en voorkomen van rampen en crises

Gemeenten hebben als wettelijke taak zoveel mogelijk maatregelen te nemen om rampen en crises te bestrijden, te beheersen en te voorkomen. In dat kader hebben deelnemers gegevens nodig met betrekking tot het gebruik van de binnen de gemeente gelegen onroerende en roerende zaken. Indien een situatie als bedoeld in artikel 175, eerste lid, Gemeentewet zich voordoet of deze situatie wordt nagebootst in verband met oefening, kunnen op verzoek gegevens worden verstrekt door Gemeentelijke belastingen Bollenstreek.

 

Artikel 175, eerste lid, Gemeentewet luidt:

  • 1.

    In geval van oproerige beweging, van andere ernstige wanordelijkheden of van rampen, dan wel van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan, is de burgemeester bevoegd alle bevelen te geven die hij ter handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar nodig acht. Daarbij kan van andere dan bij de Grondwet gestelde voorschriften worden afgeweken.

Gemeentelijke belastingen Bollenstreek verstrekt de volgende gegevens met betrekking tot de onroerende en roerende zaken die zijn gelegen in het gebied waarin de situatie als hiervoor bedoeld zich voordoet of wordt nagebootst in verband met oefening:

  • -

    NAW-gegevens van de belastingplichtige eigenaren en gebruikers van deze onroerende en roerende zaken, voor zover er op de objectadressen geen inschrijvingen zijn in de Basisregistratie personen of het handelsregister van de Kamer van Koophandel en voor zover deze belastingen door de deelnemer worden geheven;

  • -

    NAW- gegevens van de belastingplichtigen voor de toeristenbelasting en de forensenbelasting, voor zover deze belastingen door de deelnemer worden geheven.

ARTIKEL II  

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking.

  • 2.

    Dit besluit wordt aangehaald als: ‘Eerste wijziging Besluit gegevensverstrekking Gemeentelijke Belastingen Bollenstreek’.

Lisse, 19 maart 2024,

Het college van burgemeester en wethouders van Lisse,

de secretaris,

de heer E. Prins

de burgemeester,

mevrouw A.W.M. Spruit

Teylingen, 19 maart 2024,

Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen,

de secretaris,

de heer J.F.A. Tomassen

de burgemeester,

mevrouw C.G.J. Breuer

Noordwijk, 12 maart 2024,

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk,

de secretaris,

Mevrouw. E.M. Overzier

de burgemeester,

Mevrouw. W.J.A. Verkleij

Ga naar het begin