Ga naar de inhoud

Werkzaamheden Warmonderhekbrug

Op deze projectpagina leest u meer over de werkzaamheden aan de Warmonderhekbrug. Hieronder de grote lijnen en via de rechterkolom de meest actuele informatie in de vorm van nieuwsbrieven en nieuwsberichten.

 

Warmonderhekbrug en Oranje Nassaulaan eind mei weer open

De werkzaamheden voor de vervanging van de Warmonderhekbrug verlopen voorspoedig. In het weekend van 20 t/m 23 mei worden de werkzaamheden afgerond. Hiervoor moet het kruispunt bij de Warmonderhekbrug worden afgesloten. Eind mei kan de brug en de weg weer gebruikt worden.

In de nieuwsbrief van mei en in het nieuwsbericht vindt u meer informatie over de werkzaamheden en de afsluitingen van wegen. Ook informeren we hierover via de Gemeenteberichten.
 

Afsluiting van september 2021 – mei 2022

Na de afronding van de werkzaamheden aan de Herenweg in fase 1 (deel tussen de Bloemistendam en de Wasbeeklaan), is de gemeente eind augustus gestart met het vervangen van de Warmonderhekbrug. Deze fase 2 loopt van september 2021 tot en met 25 mei 2022. De Warmonderhekbrug moet vervangen worden omdat uit inspecties is gebleken dat de huidige brug nagenoeg aan het eind van de levensduur is en de veiligheid niet meer kan worden gegarandeerd.

De Warmonderhekbrug ligt over het water ‘Poelmeer’, op de grens met Oegstgeest, aan het eind van de Oranje Nassaulaan. 

Ook wordt de Oranje Nassaulaan tussen de brug en de zijstraat Buitenwater duurzaam veilig ingericht en krijgt dezelfde brede fietsstroken zoals al is gerealiseerd op de Oranje Nassaulaan tussen Buitenwater en het spoorviaduct.

Door het vervangen van de brug is de weg tussen Warmond en Oegstgeest afgesloten.
 

Omleiding voor autoverkeer

Behalve het slopen en opnieuw opbouwen van de brug komt er veel voorbereidend werk bij kijken. Zo lopen er verschillende kabels en leidingen onder de brug door die we tijdelijk moesten verleggen en weer deels terugplaatsen zodra de nieuwe brug er ligt. Voor al deze werkzaamheden moet  wordt de Oranje Nassaulaan geheel of gedeeltelijk worden afgesloten en worden zijn omleidingsroutes ingesteld.

Fietsers en voetgangers via tijdelijke brug

Voor (brom)fietsers en voetgangers is een tijdelijke fiets/voetgangersbrug aangelegd vlakbij de huidige brug. 
 

Buslijn 50 Arriva deels omgeleid

Er rijdt een pendelbus tussen kruispunt Herenweg/Sweilandstraat (tijdelijke halte) en station Sassenheim. Deze rijdt op:

  • werkdagen van 6.00 uur – 09.45 uur en van 15.15 tot 19.30 uur
  • op zaterdag van 11.30 – 18.30 uur.


Ook is er een tijdelijke halte van lijnbus 50 Arriva richting Leiden langs de N444 aan de overzijde van de Warmonderhekbrug.


Vaarverkeer 

De vaarweg onder de Warmonderhekbrug van en naar het Poelmeer is gestremd van 20 december tot en met (zoals nu gepland) vrijdag 28 januari.

 

Wat gebeurt er wanneer?

De werkzaamheden zijn in delen opgesplitst:

  • Deel 1: 30 augustus – 3 september 2021

Bouw tijdelijke brug voor kabels en leidingen – alleen gevolgen voor scheepvaart van en naar Poelmeer

  • Deel 2: 6 tot en met 19 september 2021

Voorbereidende werkzaamheden kabels en leidingen – brug deels afgesloten, autoverkeer naar Warmond vanuit Oegstgeest niet mogelijk. Het autoverkeer wordt omgeleid. (Brom)fietsers en voetgangers worden over de rijbaan langs het werkvak geleid.

Bekijk de omleidingen

  • Deel 3: 20 september – 18 oktober 2021

Aansluiten tijdelijke kabels en leidingen – brug geheel afgesloten, geen autoverkeer mogelijk van Warmond naar Oegstgeest en van Oegstgeest naar Warmond, het autoverkeer wordt omgeleid. (Brom)fietsers en voetgangers worden langs het werkvak geleid.

Bekijk de omleidingen

  • Deel 4: 18 oktober – mei 2022

Sloop Warmonderhekbrug en bouw nieuwe brug – brug geheel afgesloten, geen autoverkeer mogelijk van Warmond en naar Oegstgeest en van Oegstgeest naar Warmond, het autoverkeer wordt omgeleid. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van tijdelijke fiets/voetgangersbrug.

Bekijk de omleidingen
 

Verschillende partijen werken samen

Het vervangen van de brug is een complex project waarin   diverse partijen nauw samenwerken zoals de aannemer, vervoersbedrijven, hulpdiensten en bedrijven van kabels en leidingen zoals bijvoorbeeld drinkwater, gas, elektra, internet. 
 

We houden u op de hoogte

Via de website, Gemeenteberichten in De Teylinger, nieuwsbrief en sociale media houden we inwoners, ondernemers en andere belangstellenden op de hoogte van de vorderingen van het werk. Via deze weg delen we ook wegafsluitingen en omleidingsroutes.

Daarnaast kunt u persoonlijk op de hoogte worden gehouden via de nieuwsbrief over de Warmonderhekbrug en Herenweg. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan door een mail te sturen aan herenwegwarmond@teylingen.nl.

 

Ga naar het begin