Ga naar de inhoud

Melding maken bij landelijk stembureau

Denkt u dat er een fout is gemaakt in een proces-verbaal van een stembureau? Bijvoorbeeld bij het tellen van de stemmen of het vaststellen van de uitslagen? Dan kunt u dit melden bij het centraal stembureau.

U kunt een melding maken tot woensdag 22 maart 10.00 uur. Dat kan via het formulier hieronder.
 

Voorwaarden

Uw melding moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U licht uw melding zoveel mogelijk toe. De melding moet onderbouwd en specifiek zijn. Geef precies aan wat er volgens u fout is. Het is niet voldoende als u alleen meldt dat er een fout is gemaakt.
  • Uw melding gaat over iets dat u zelf heeft gezien. Dus niet van horen zeggen, zoals: “Ik heb gehoord dat in stembureau x niet goed is geteld.”  
  • Uw melding gaat over een (mogelijke) fout in het (op)tellen van de stemmen. Dit zijn fouten die het gemeentelijk stembureau kan herstellen. Over andere zaken kunt u bezwaar maken tijdens de zitting van het centraal stembureau. Bijvoorbeeld over een stembureau dat slecht bereikbaar is.
  • Wilt u een melding maken voordat de zitting van het centraal stembureau is? Dan kan dit alleen schriftelijk via het formulier. Het indienden van een schriftelijk melding kan tot en met 22 maart, 10.00 uur. 

 

Online melden

Vul het online formulier in voor 22 maart 2023 10.00 uur. U mag de melding anoniem doen. Uw naam en e-mailadres zijn niet verplicht.

Ga naar het begin