Ga naar de inhoud

Zorg op maat en zo dicht mogelijk bij huis

11 oktober

Met deze verandering is de hulp er eerder en dichterbij

Zorg op maat en zo dicht mogelijk bij huis

Wethouders van vijf gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk tekenen voor ‘nieuwe zorg’. Dat gebeurde op een themabijeenkomst over maatschappelijke zorg in het gemeentehuis van Katwijk op 10 oktober 2022.

Het kan gebeuren dat het iemand moeite kost om zijn of haar leven zelfstandig vorm te geven. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn, zoals een heftige scheiding, het verlies van werk of een verslaving. Sommige mensen kunnen hierdoor minder meedoen in de samenleving en zijn tijdelijk niet zelf redzaam. Vanaf 2023 bieden wij deze mensen hulp en ondersteuning aan, zo dicht mogelijk bij huis in hun vertrouwde omgeving. Dit is belangrijk omdat iedereen moet kunnen meedoen aan onze samenleving. ‘Een plek voor iedereen.’
 

Steuntje in de rug

Met deze verandering is de hulp er eerder, dichterbij en meer in samenhang met andere sociale activiteiten. Hulp en een steuntje in de rug dichtbij biedt het beste maatwerk en de beste resultaten. Ander voordeel is dat ogen en oren in de omgeving van de cliënt hebben het snel in de gaten als het misgaat en kunnen meteen aan de bel trekken om erger te voorkomen.
 

In de praktijk

Dit betekent in de praktijk opvang en ondersteuning in de eigen woonplaats of in een buurtgemeente in de Duin- en Bollenstreek. Naast de opvang en ondersteuning is een plek waar de inwoner naar toe kan gaan voor bijvoorbeeld een kop koffie en een activiteit ook heel belangrijk.

Ga naar het begin