Zijlpont verwelkomde vandaag de 500.000ste passagier!

10 september

Een mooie mijlpaal voor de pont, die al sinds 1993 heen en weer vaart tussen de Merenwijk en de Zijldijk

Wethouder Yvonne van Delft van Leiden verraste de gelukkige passagiers, het echtpaar Melis en Eefje van Meerveld-Vreekamp uit Voorthuizen, met een dinerbon. Schipper James Taghavi kreeg een cadeaubon en bloemen van wethouder Heleen Hooij van Teylingen en wethouder Daan Binnendijk van Leiderdorp.

De Voorthuizers waren blij verrast en vereerd als 500.000ste passagier over te varen en gehuldigd te worden. “Dat hadden we echt niet verwacht. Wij verblijven in een hotel in Leiden en maken in de buurt leuke fietstochten. Het is echt prachtig hier!” Na het overvaren naar de Zijldijk was er koffie met iets lekkers voor de aanwezigen en speelde een accordeonist vrolijke zeemansdeuntjes.

Wethouder Heleen Hooij is blij dat de Zijlpont zo’n groot success is. “Het veer is cruciaal voor de fietstochten in dit mooie gebied. En wat ben ik blij met onze enthousiaste schipper James Taghavi!”

Wethouder Yvonne van Delft deelt het enthousiasme. “De Zijlpont is een onmisbare schakel in al het moois dat we hier te bieden hebben.”

Wethouder Daan Binnendijk, zelf een fervent fietser, sprak over een toeristich knooppunt. “Er wordt echt heel veel gebruik gemaakt van de Zijlpont, dat blijkt.”

De Zijlpont vaart in natuurgebied Kagerzoom sinds dit seizoen onder de vlag van de gemeente Teylingen, met steun van de gemeenten Leiden en Leiderdorp. Het voortbestaan was een tijdje onzeker, maar de drie gemeenten vinden het belang van de Zijlpont erg groot. Schipper James Taghavi wil in ieder geval zelf na dit seizoen nog twee jaar doorvaren.

 

 

Ga naar het begin