Ga naar de inhoud

Word steunouder en help ouders en kinderen in Teylingen

24 maart

Steunouders bieden een helpende hand

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. In Teylingen helpt Voor ieder 1 deze gezinnen met Steunouders. Dit zijn vrijwilligers die één of twee dagdelen per week optrekken met een kind. Ze geven een kind, binnen hun eigen (gezins)leven, een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee krijgen ouders ruimte om op adem te komen. 

Wethouder Arno van Kempen roept inwoners die iets voor een ander willen betekenen op zich als steunouder op te geven: “Zo kunt u op een laagdrempelige manier en met weinig inspanning iets betekenen voor een ander gezin in Teylingen”, aldus de wethouder. "Een steunouder kan echt verschil maken voor een ouder en hun kind en voorkomen dat ‘zwaardere’ zorg nodig wordt.”  

Hoe word je steunouder?

Wil je weten of steunouder worden misschien iets is dat bij jou past? Neem dan contact met ons op. In een kennismakingsgesprek met één van de coördinatoren krijg je meer informatie. Zo kun je beoordelen of steunouder worden iets is dat bij je past. Is dit het geval, dan volg je een tweedaagse training. Ook moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen (beiden op kosten van de gemeente). Op basis van de gesprekken met jou en de gezinnen die ondersteuning nodig hebben, worden gezinnen aan elkaar gekoppeld.

Informatie Steunouder Teylingen

De coördinatoren van Steunouder Teylingen, Sarah Kaamouch en Maren Bartels vertellen je graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden. Zij zijn telefonisch te bereiken of per mail.

Ga naar het begin