Ga naar de inhoud

Woonstichting Stek en gemeente sluiten overeenkomst voor ‘Teydelijk’

10 maart

Teylingen en woonstichting Stek tekenden op 9 maart 2022 een intentieovereenkomst voor het project ‘Teydelijk’

Wethouder Marlies Volten en Hans Al, directeur Stek
Wethouder Marlies Volten en Hans Al, directeur Stek

Stek en de gemeente onderzoeken verder of het project kans van slagen heeft.

Wat is het project Teydelijk?

Het is een woningbouwproject van tijdelijke woningen. Deze zijn bestemd voor inwoners die snel een woning nodig hebben. Dit is bijvoorbeeld iemand die net gescheiden is, een jongere, of een uitstromer uit een zorginstelling. De plek voor de woningbouw is het terrein naast het vrachtwagenparkeerterrein aan de Teylingerdreef in Voorhout.

Stek ziet mogelijkheden voor deze tijdelijke woningen

De gemeente was eerder in overleg met een projectontwikkelaar over dit plan. De projectontwikkelaar heeft zich teruggetrokken uit het project. Stek ziet goede mogelijkheden voor een appartementencomplex van 40 woningen, met een mix van studio’s en twee- en driekamerappartementen. De woningen worden in principe gebouwd voor 20 jaar.

Hoe verder?

Stek en de gemeente gaan verder onderzoek doen naar het plan. Is het betaalbaar en inpasbaar op deze plek aan de Teylingerdreef? Dat zijn vragen die beantwoord moeten worden. Verder moet de gemeenteraad nog een krediet beschikbaar stellen voor het bouw- en woonrijp maken van de grond. Over enkele maanden is meer duidelijk over de haalbaarheid. Dan wil het college het plan voorleggen aan de gemeenteraad.

Wanneer een informatiebijeenkomst?

Wanneer er meer duidelijkheid is over het plan, organiseren Stek en de gemeente een informatiebijeenkomst. Dit gebeurt waarschijnlijk in de maand mei dit van jaar. De gemeente heeft overigens al eerder een aantal informatieavonden gehouden over het project. Dit was twee jaar geleden, toen de gemeente in overleg was met de projectontwikkelaar over het plan. 
 

 

Ga naar het begin