Ga naar de inhoud

Woensdag 8 maart: Internationale Vrouwendag

8 maart

Een boodschap van het volledig vrouwelijke college van Teylingen

Het thema van Internationale Vrouwendag is dit jaar ‘Onbeperkt Leefbaar’, met als centrale vraag of vrouwen in deze tijd onbeperkt mee kunnen doen in onze samenleving. Het college van Teylingen voelt zich persoonlijk betrokken bij deze vraag. Net zoals alle gemeenten in Nederland, staat Teylingen voor een groot aantal opgaven, zoals woningbouw, vergrijzing en energie(armoede). Deze opgaven kunnen we als gemeente niet alleen oplossen. Dat vraagt om een gezamenlijke aanpak met inwoners en ondernemers, dus ook van vrouwen.

Burgemeester Carla Breuer: “Als ik denk aan 'Onbeperkt Leefbaar' dan denk ik aan het gevoel dat je jezelf mag zijn, dat je erbij hoort en dat je je eigen weg mag bewandelen. Dat je de kansen pakt die je geboden wordt en om andere vrouwen te helpen”.

Wethouders Elsbeth Koek, Reny Wietsma, Heleen Hooij, Marlies Volten en burgemeester Carla Breuer, vormen met vijf vrouwen het college van Teylingen. Er zijn vijf andere gemeenten in Nederland met een college dat volledig uit vrouwen bestaat. Het is helaas nog niet overal op de wereld vanzelfsprekend dat vrouwen mee kunnen doen. Toch laten wij, als college, aan jongere generaties zien, dat het kan.

Wij weten dat we het niet alleen kunnen en dat we juist samen Teylingen maken. Dat we samen Teylingen zijn. Voor alle vrouwen, mannen in Teylingen, ondernemers, ook bij BusinessWomenTeylingen, of met welke achtergrond dan ook, willen wij je uitdagen om je stem te laten horen, mee te denken en om mee te doen om Teylingen nog mooier en beter te maken. We hebben iedereen nodig, dus ook jou!

Heb jij goede ideeën voor Teylingen? Meld je aan voor het digipanel!

Een paar keer per jaar, een paar minuten van je tijd en je kunt je mening geven over actuele onderwerpen.

Ga naar het begin