Werkzaamheden tweede wegvak Herenweg vanaf Warmundastraat tot Beatrixlaan

12 mei

Werkzaamheden in het eerste wegvak verliepen voorspoedig

De werkzaamheden in het eerste wegvak vanaf de Bloemistendam tot en met de kruising Warmundastraat verliepen voorspoediger dan gepland. Hierdoor ronden we dit wegvak op maandag 17 mei af in plaats van vrijdag 21 mei.

Het enige dat nog moet gebeuren is het aanbrengen van de asfaltdeklaag, de definitieve markering en belijning en de rode vlakken op de drempels. Dit wordt aan het eind van het werk in één keer aangebracht voor de gehele weg vanaf de Bloemistendam tot en met de kruising met de Beatrixlaan.

Voor de veiligheid wordt wel tijdelijke belijning en markering aangebracht vanaf de Bloemistendam tot en met de kruising met de Warmundastraat.

Start werkzaamheden tweede wegvak Herenweg vanaf Warmundastraat tot Beatrixlaan

Vanaf dinsdag 18 mei starten we met de werkzaamheden tussen de Warmundastraat en de Beatrixlaan. Deze werkzaamheden zijn gepland tot en met vrijdag 11 juni.

Bereikbaarheid voor het autoverkeer tijdens tweede wegvak

Het doorgaande verkeer en vrachtverkeer wordt nog steeds omgeleid via de A44 – Haarlemmertrekvaart (N444) en Oranje Nassaulaan. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Dit wordt met borden aangegeven. 

Tijdens deze werkzaamheden is het centrum voor bestemmingsverkeer weer vanaf beide kanten bereikbaar.

Bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers

Het fietspad langs de Herenweg blijft toegankelijk. Fietsers kunnen bij de Beatrixlaan en Warmundastraat buiten het werkvak oversteken. Voor voetgangers worden, waar nodig, tijdelijk kunststof rijplaten neergelegd.

Direct aanwonenden persoonlijk geïnformeerd

Direct aanwonenden aan het werkvak zijn per brief geïnformeerd over de bereikbaarheid van hun woning of bedrijf.

Gevolgen voor buslijn 50 van Arriva

Buslijn 50 wordt omgeleid. Aansluiting op deze buslijn blijft via het pendelbusje verzorgd tot en met de geplande einddatum (vrijdag 23 juli) van het werk. Dit pendelbusje rijdt tussen halte ‘Baan’ en halte ‘President Kennedylaan’ in Oegstgeest van maandag t/m vrijdag tussen 06.30 – 09.30 uur en tussen 15.30 en 19.00 uur. Op zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur.

Bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten

Alle nood- en hulpdiensten zijn geïnformeerd over de werkzaamheden, omleidingsroutes en de bereikbaarheid.

Vragen

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de toezichthouder op het werk, Lau van der Voort, door een mail te sturen naar herenwegwarmond@teylingen.nl of telefonisch via 14 0252.

Ga naar het begin