Ga naar de inhoud

Werkzaamheden Oosthoutlaan in Voorhout

8 juli

Deze zomer voeren we werkzaamheden uit aan de Componistenlaan en Oosthoutlaan in Voorhout

De werkzaamheden vinden in drie werkgebieden plaats van vrijdag 11 juli tot en met vrijdag 16 september. In de bouwvak wordt niet gewerkt. Dit betekent dat de Oosthoutlaan van 22 juli tot 15 augustus open is voor verkeer. We doen hier aanpassingen voor de verbetering van de buslijn tussen Noordwijk en station Sassenheim (lijn 385). We begrijpen dat deze werkzaamheden en omleidingsroutes hinder kunnen geven. We hopen dit enigszins te beperken door de werkzaamheden deels in de zomervakantie uit te voeren. 
 

Aanpassingen aan de Oosthoutlaan

Op de Oosthoutlaan maken we twee bushalteparen, wordt de kruising Schoutenlaan/Oosthoutlaan aangepast en voeren we groot onderhoud uit. Door het aanpassen van de voorrangssituatie en het verbreden van enkele bochten, verbetert de situatie voor de doorstroming van het busvervoer en overige verkeer.

Voor deze aanpassingen was het nodig om afgelopen winter bomen te kappen langs de Oosthoutlaan en Schoutenlaan. Deze bomen worden gecompenseerd met aanplant van nieuwe bomen. Dat vindt dit najaar plaats vanwege het plantseizoen. Verder wordt tijdens de werkzaamheden ook de openbare verlichting aangepast. Werkgebied 1: 

Oosthoutlaan tussen kruising Kruidenschans t.h.v. Aldi en de kruising Elzenhorst / Fuchsiastraat

Van maandag 11 juli 6.00 uur tot en met woensdag 20 juli 17.00 uur is de Oosthoutlaan vanaf de noordelijke kruising met de Kruidenschans tot aan de aansluiting met de Fuchsiastraat afgesloten voor verkeer. 

Werkzaamheden

 • Verbreden bochten ter hoogte van de kruising Kruidenschans
 • Aanleg nieuwe voetgangersoversteekplaats bij de kruising Oosthoutlaan – Azaleahof-Elzenhorst
 • Vervanging asfalt binnen het werkgebied

Omleidingen

Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Schoutenlaan en Teylingerdreef. Bestemmingsverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroutes via de noordelijke kant van de Kruidenschans en Bloemenschans. De omleidingen staan met borden aangegeven. Voor fietsers is de oversteek bij het Oosthoutplein beschikbaar. 

Omleidingen bij werkgebied 1

Bekijk hier het kaartje om verder in te zoomen.

 • Blauw: omleiding doorgaand verkeer
 • Rood: omleiding bestemmingsverkeer 
 • Roze/paars: omleiding fietsers 
 • Oranje/groen: werkvak


  Werkgebied 2:

  Oosthoutlaan tussen kruising Oosthoutlaan – Azaleahof / Elzenhorst tot rotonde Teylingerdreef.

  Update: door de regen kan de markering op de Oosthoutlaan niet aangebracht worden. Daarom gebeurt dit op dinsdag 26 juli. Dit geeft hinder op de Oosthoutlaan. Het verkeer wordt door verkeersregelaars ter plaatse geregeld.

  Vooruitlopend op de werkzaamheden in werkgebied 2 gaat de aannemer op donderdag 14 juli het oude asfalt verwijderen (frezen).

  Vanaf dinsdag 19 juli 6.00 uur tot en met donderdag 21 juli 17.00 uur is de Oosthoutlaan tussen de Fuchsiastraat en rotonde Teylingerdreef afgesloten. Het oude asfalt wordt deels verwijderd (frezen). Dit gebeurt overdag 14 juli (1 dag werk). Ook worden er reparatie werkzaamheden gedaan. Het asfalteerwerk wordt woensdagnacht 20 juli tussen 21.00 en 02.00 uur uitgevoerd. 

  Werkzaamheden

  • Vernieuwing van de asfaltlaag

  Omleidingen

  Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Teylingerdreef en Schoutenlaan. Het kruispunt Elzenhorst / Fuchsiastraat blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Dit wordt geregeld met verkeersregelaars. Tijdens de nachtafsluiting zijn de woonwijken aan de Fuchsiastraat niet bereikbaar voor autoverkeer, omdat  het kruispunt Elzenhorst / Fuchsiastraat is afgesloten. De wijk is uiteraard wel voor de hulpdiensten bereikbaar.

  Omleidingen werkgebied 2

  Bekijk hier het kaartje om verder in te zoomen.

  • Blauw: omleiding doorgaand verkeer
  • Rood: omleiding bestemmingsverkeer 
  • Oranje/groen: werkvak


  Werkgebied 3:

  Gebied van kruising Schoutenlaan/Oosthoutlaan en Oosthoutlaan tot kruising Kruidenschans bij de Aldi 

  Van maandag 15 augustus 6.00 uur tot en met dinsdag 13 september 17.00 uur is het kruispunt Schoutenlaan/Oosthoutlaan en de Oosthoutlaan tot de kruising Kruidenschans bij de Aldi afgesloten. 

  Werkzaamheden

  • Aanpassing van het kruispunt Schoutenlaan-Oosthoutlaan, waarbij de voorrangsrichting wordt gewijzigd met de route van de bus mee (dus vanaf NS-station Voorhout richting de Oosthoutlaan en vice versa)
  • Aanleg van 2 nieuwe bushaltes ter hoogte van de Aldi
  • Vervangen asfalt 
  • Aanleg van fietspad en een stoep aan de westzijde langs de Oosthoutlaan tussen de Bloemenschans en het Rietpad 

  Omleidingen

  Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Teylingerdreef, Bollendreef en Componistenlaan. Bestemmingsverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroutes via de zuidelijke kant van de Kruidenschans en Bloemenschans.

  Kaartje omleidingen werkgebied 3

  Bekijk hier het kaartje om verder in te zoomen.

  • Blauw: omleiding doorgaand verkeer
  • Rood: omleiding bestemmingsverkeer 
  • Roze/paars: omleiding fietsers 
  • Oranje/groen: werkvak
  Ga naar het begin