Ga naar de inhoud

Werkzaamheden aan de Componistenlaan

14 juni

Van 29 juni 6.00 uur tot en met 8 juli 17.00 uur is de Componistenlaan bij het stationsplein en de Beethovenlaan afgesloten

Afsluiting kaart Componistenlaan

Deze zomer voeren we werkzaamheden uit aan de Componistenlaan en Oosthoutlaan in Voorhout. We doen hier aanpassingen voor de verbetering van de buslijn tussen Noordwijk en station Sassenheim (lijn 385).

Goed openbaar vervoer en doorstroming verkeer

Veel van onze inwoners werken buiten onze gemeente en reizen dagelijks van en naar hun werk. Met goed openbaar vervoer bieden we een serieus alternatief voor de auto. Samen met de provincies Noord- en Zuid-Holland, regio’s en buurgemeenten werkt de gemeente Teylingen aan de Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding (HOV) Noordwijk-Schiphol.

Het doel hiervan is een kwaliteitsverbetering met een hogere frequentie, betere betrouwbaarheid en goede haltes. Hiervoor worden aanpassingen gedaan aan de Componistenlaan en Oosthoutlaan. We combineren deze aanpassingen met asfaltonderhoud op de Oosthoutlaan.

Aanleg nieuwe bushaltes aan de Componistenlaan tegenover NS-station Voorhout

Van 29 juni 6.00 uur tot en met 8 juli 17.00 uur is de Componistenlaan direct ten noorden van de kruising met het stationsplein en de Beethovenlaan afgesloten. Autoverkeer wordt omgeleid via de Schoutenlaan en Teylingerdreef/Bollendreef. Fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid.

Met ingang van de nieuwe dienstregeling eind 2022 rijdt de bus niet meer via de Herenstraat maar via de nieuwe Noordelijke Randweg en de Componistenlaan. Het nieuwe bushaltepaar komt aan de Componistenlaan tegenover het NS-station te liggen. Deze nieuwe haltes worden nu alvast aangelegd.

Samenwerken aan Hoogwaardig Openbaar Vervoer

De gemeente Teylingen werkt samen met de provincies Noord- en Zuid-Holland, buurgemeenten Noordwijk, Lisse en Haarlemmermeer en regio’s Holland Rijnland en Vervoerregio Amsterdam aan een Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding (HOV). Deze HOV-verbinding ‘Noordwijk-Schiphol’ heeft het doel om de bereikbaarheid in de regio te verbeteren met een frequente en betrouwbare busverbinding die op verschillende plekken aansluit op OV-knooppunten, zoals de treinstations van Voorhout en Sassenheim.

Ga naar het begin