Ga naar de inhoud

Werk aan de Herenweg start eerder

11 maart

Op verzoek van de ondernemers in Warmond is de planning van de Herenweg vervroegd.

Namens de ondernemers in Warmond heeft het Business Platform Teylingen gevraagd om het werk aan de Herenweg uit te voeren zodra het werk aan de Warmonderhekbrug klaar is. Het college past hierop de planning van het werk aan. Naar verwachting is de doorgaande weg door Warmond deze winter weer volledig toegankelijk en veilig ingericht.
 

Reactie college

Het college van burgemeester en wethouders reageert positief op het verzoek van de ondernemers. Na het opleveren van de brug, werken we aan fase 3: de herinrichting van de Herenweg van de Bloemistendam tot en met de kruising met de Padoxlaan/Van Wassenaarstraat en de herinrichting van de Sweilandstraat. In eerste instantie was de start van fase 3 gepland na de zomer van 2022 zodat de ondernemers in de zomer optimaal bereikbaar zouden zijn.

 

Voordelen om het werk in de zomer-herfst 2022 uit te voeren

Naast het voordeel dat de gemeente tegemoet komt aan de wens van de ondernemers, zijn er ook voordelen voor de inwoners van Warmond om het werk in de zomer en herfst uit te voeren. Heleen Hooij licht de voordelen toe: “In deze periode is het langer licht en zijn de weersomstandigheden veelal beter.”

 

Bereikbaarheid

De planning is om in juni 2022 met fase 3 te starten. Ook fase 3 heeft aanzienlijke impact op de bereikbaarheid van Warmond tijdens de uitvoering. Om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden wordt het werk in gedeelten uitgevoerd. De geplande uitvoeringsduur is ca 6 a 7 maanden.

 

Groot onderhoud en veilig inrichten

In Warmond worden de Herenweg en Sweilandstraat duurzaam veilig ingericht, gecombineerd met groot onderhoud. Dit gebeurt op basis van het ontwerp dat in overleg met inwoners is gemaakt. Tevens wordt de Warmonderhekbrug vervangen en de Oranje Nassaulaan tussen de Warmonderhekbrug en Buitenwater heringericht.

 

Ga naar het begin