Ga naar de inhoud

Welkom voor Oekraïense vluchtelingen

13 mei

Vluchtelingen uit Oekraïne zijn door de burgemeester welkom geheten in onze gemeente. Dat gebeurde in Het Kompas in Warmond waar vluchtelingen worden opgevangen.

Burgemeester Carla Breuer vluchtelingen Oekraïne Warmond
Foto: Burgemeester Carla Breuer verwelkomd vluchtelingen uit Oekraïne in Warmond

Burgemeester Carla Breuer heeft donderdag 12 mei, vluchtelingen uit Oekraïne welkom geheten in onze gemeente. Dat gebeurde in Het Kompas op het terrein van het Groot Seminarie in Warmond. Onze gemeente heeft daar de opvang voor vluchtelingen geregeld. Inmiddels zijn er 28 Oekraïense vluchtelingen ondergebracht.

Begrip

De Oekraïners kregen naast een warm welkom ook voorlichting over welzijn, zorg, veiligheid, onderwijs en een inkijkje in de cultuurverschillen tussen Nederland en Oekraïne. De burgemeester zei te begrijpen hoe moeilijk het voor de vluchtelingen moet zijn om hun vaderland te verlaten: “Ik hoop dat wij met het bieden van een veilige woonplek voor langere tijd enkele van uw zorgen kunnen wegnemen. Samen met partners, gedreven vrijwilligers en kundige tolken willen wij ervoor zorgen dat u zich snel op uw gemak voelt in onze gemeente.”

Burgemeester Breuer heette eerder al vluchtelingen welkom in Sassenheim en Voorhout. Op korte termijn vindt er ook nog een welkomstbijeenkomst plaats voor vluchtelingen die in gastgezinnen verblijven. Zij krijgen daar binnenkort een uitnodiging voor.

Veelgestelde vragen

Onze gemeente krijgt regelmatig vragen over de opvang van mensen uit Oekraïne. Vragen die vaak terugkomen, beantwoorden wij op onze pagina Veelgestelde Vragen Vluchtelingenopvang Oekraïne. Ook hebben wij een Informatiepagina Vluchtelingenopvang Oekraïne waar belangrijke en actuele informatie over dit onderwerp wordt bijgehouden.

 

Ga naar het begin