Ga naar de inhoud

Weesfietsenactie gestart op station Voorhout

30 november

Fietsen met een groen label krijgen vanaf woensdag 30 november een rood label

Gemeente Teylingen is op 25 oktober weer met een weesfietsenactie gestart bij het station Voorhout. Deze actie wordt gehouden om de overlast van de weesfietsen aan te pakken. Weesfietsen zijn fietsen die al lang op één plaats staan en geen eigenaar lijken te hebben. Staat uw fiets er al lang? Zorg dat je hem snel weghaalt!

Verwijderen weesfietsen

Weesfietsen nemen in de fietsenstalling veel plaats in. Daardoor hebben andere fietsers vaak geen ruimte om hun fiets in de stalling te zetten en worden ze buiten de fietsenstalling geplaatst. Dat ziet er rommelig uit en het geeft fietsendieven ook meer kans omdat de fiets niet kan worden vastgezet. Reden voor de gemeente om de weesfietsen te verwijderen. We verwijderen fietsen die langer dan 28 dagen onafgebroken op één plaats staan.

Rood label

We hebben inmiddels ongeveer 400 fietsen een groen label gegeven. Op woensdag 30 november geven we alle fietsen die nog een groen label hebben een rood label. Op het rode label staat de uiterlijke datum wanneer de fiets weggehaald moet zijn. Als de eigenaar de fiets niet binnen deze termijn heeft weggehaald, doet de gemeente dat. De planning is dat we rond 22 december alle fietsen met zowel een groen als een rood label verwijderen. De fietsen worden 13 weken opgeslagen bij de voormalige milieustraat in Sassenheim.

Ga naar het begin