Week van de Ontmoeting 30 september t/m 7 oktober

27 september

Doe mee aan leuke activiteiten voor senioren

 

Gouwe Ouwe

De Week van de Ontmoeting, ofwel de Week tegen Eenzaamheid, vindt plaats van 30 september t/m 7 oktober.

Op 4 oktober trappen we af met Gouwe Ouwe in theater ’t Onderdak in Sassenheim. Gouwe Ouwe is een muziekmiddag voor ouderen met liedjes en muziek uit de jaren zestig en zeventig, live gespeeld door 3 muzikanten. Er kan worden mee gezongen en gedanst. De locatie wordt omgetoverd tot een ouderwetse sixties kroeg voor een middag.

Senioren uit Teylingen zijn van harte welkom, samen met een buur, kennis, vriend of vriendin. Want als je samen komt, help je een ander even uit het isolement, waar we allemaal mee te maken hebben. Je kan je aanmelden bij Welzijn Teylingen: info@welzijnteylingen.nl of tel 0252-231805. Vermeld daarbij duidelijk je eigen naam en de naam en contactgegevens van degene die je meeneemt. En vermeld in het onderwerp “Gouwe Ouwe 4 oktober”. De toegang is gratis. Je krijgt een toegangsbewijs en instructies hoe je je kunt houden aan de geldende coronamaatregelen.

Eenzaamheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. In Teylingen gaat het om ruim 4.000 mensen. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en 160 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties doen mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken. Teylingen heeft zich bij de landelijke aanpak aangesloten. Kijk wat jij kunt doen op Een tegen eenzaamheid.

Ga naar het begin