‘Waardering voor mantelzorgers’

3 november

Bericht van wethouder Arno van Kempen over de 'Dag van de Mantelzorg'

Wethouder Arno van Kempen

Op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we zien dat we onze mantelzorgers waarderen. We staan stil bij de zorg die zij bieden aan hun naaste. Dat doet ook wethouder Arno van Kempen met deze boodschap aan mantelzorgers:

“Normaal gesproken organiseren we op deze dag een samenzijn met allerlei leuke activiteiten. Dit jaar kan dat helaas niet doorgaan vanwege Corona. Terwijl de afgelopen maanden voor mantelzorgers mogelijk extra zwaar zijn geweest, zonder dagbesteding of begeleiding voor hun naaste.

Graag spreek ik via deze weg mijn respect en bewondering uit voor wat u als mantelzorger doet. U zorgt voor iemand uit uw eigen omgeving en dat lijkt vanzelfsprekend, maar het is tegelijkertijd heel bijzonder.

Juist in deze tijd van 1,5 meter afstand en minder ontmoetingsmogelijkheden, is aandacht voor elkaar belangrijk. Dat u echt contact hebt met de mensen om u heen, dat u gezien wordt. Ik hoop dat u dit ervaart. Heeft u extra hulp of een luisterend oor nodig? Neem dan contact op met ons of de mantelzorgadviseurs van Welzijn Teylingen door een mail te sturen (info@welzijnteylingen.nl) of te bellen (0252-23 18 05).”

Arno van Kempen
Wethouder

Ga naar het begin