Ga naar de inhoud

Vier nieuwe genomineerden voor de Teylinger Vrijwilligersprijzen 2023

10 november

Volg het YouTube-kanaal van Welzijn Teylingen om uiteindelijk alle vlogs te bekijken.

Voor de Teylinger vrijwilligersprijzen 2023 zijn veertien projecten genomineerd. Ieder met een andere waarde! De uitreiking zal plaatsvinden op 8 december (in de week van de Vrijwilliger). De jury bepaalt de 1e t/m de 3e prijswinnaar. Maar eerst mag het publiek een winnaar kiezen via een internetpoll. Deze is geopend van 18 tot en met 26 november. Hieronder een aantal van de genomineerden. 

Beheer Kasteel Teylingen

Sinds 10 jaar beheren vrijwilligers de ruïne van Teylingen. Er wordt regelmatig geklust door de ongeveer 40 vrijwilligers. De vrijwilligers willen vooral de geschiedenis van het kasteel laten zien. Zij doen dit door openstelling, activiteiten en allerlei evenementen. Vrijwilligers vertellen het verhaal van de ruïne, er wordt samengewerkt met scholen en je kunt er zelfs trouwen. Jong en oud raken zo betrokken bij de geschiedenis, als bezoeker of als vrijwilliger.

Basketbalcourt Forwodians

Door de groei van basketbalvereniging Forwodians ontstond behoefte aan extra oefen- en speelruimte. Dat heeft gezorgd voor de wens voor een buitenveld. Dream it, Wish it, Do it! Ondanks vele malen een Nee, heeft het er uiteindelijk toe geleid dat de hele club betrokken is geweest bij het inzamelen van gelden. En dat samen met bouwbedrijf Van der Hulst een duurzame oplossing van herbruikbare materialen is gevonden. De court ligt er! Nu is nog de ambitie om van het veld een ontmoetingsplaats te maken en als court voor meer sporten te gebruiken.

De Roze Hulp

De Roze Hulp zet zich in voor mensen in armoede. Het is begonnen met de MUP-kasten (Menstruatie-uitgiftepunten). Inmiddels staan er in de Bollenstreek 52 MUP-kasten, bij inwoners en bij organisaties. In het afgelopen jaar is er ook een Voedseldeelkast gekomen in Sassenheim. Andere nieuwe projecten zijn de traktatiepakketten en verjaardagsboxen voor kinderen in armoede. En er zijn veel mooie samenwerkingen aangegaan, o.a. met Welzijn Teylingen Kind en ouder sporten. De Roze Hulp is nu ook in gesprek met o.a. de Armoedecoalitie en de Coalitie Een-tegen-eenzaamheid.

10 Jaar Kunst in het Overbosch

Dit jaar is Kunst in het Overbosch voor de 10de keer georganiseerd en elk jaar is het weer anders. Zo is er een vast groep vrijwilligers die het evenement in het 3e weekend van augustus organiseert en zijn er vele helpers voor alle activiteiten in het bewuste weekend. Kunst in het Overbosch verbindt kunst en natuur, regionale kunstenaars en kunstenaars van wat verder weg, jong en oud. En het verbindt diverse kunstuitingen, zoals schilderkunst, zang en toneel. Al 10 jaar lang. 

Vlogs

Leer alle genomineerden kennen door middel van verschillende vlogs op de wesite van Welzijn Teylingen. Op 8 december volgt de uitslag. 

Ga naar het begin