Vervanging gasleiding Oranjebuurt Warmond

4 september

Gedeeltes van de hoofdgasleidingen in de Oranjebuurt zijn verouderd. Daarom worden deze vernieuwd door Liander. 

Waarom verricht Liander werkzaamheden aan het energienet?

Liander is in de regio eigenaar en beheerder van de elektriciteits- en gasnetten. Eén van hun taken is het uitbreiden, onderhouden en vernieuwen van deze energienetten.

Gedeeltes van de hoofdgasleidingen in de Oranjebuurt zijn verouderd. Daarom worden deze vernieuwd. Zo kun je ook in de toekomst veilig gas blijven gebruiken. Indien nodig dan vervangt Liander ook vooraf je huisaansluiting. Hier krijg je van te voren een apart bericht over.

Het betreft gedeeltes van de:

  • Huys te Warmont
  • Irenestraat
  • Marijkestraat
  • Margrietstraat
  • Beatrixlaan
  • Julianastraat
  • Burg. Ketelaarstraat
  • Dorpstraat
  • Raadhuisdam
  • Herenweg

 

Wanneer is Liander bij jou in de buurt? 

De werkzaamheden zijn gepland van september t/m december 2020. Op dit moment kunnen we nog geen exacte planning en volgorde van de werkzaamheden geven. Enkele dagen voor de definitieve start van de werkzaamheden in jouw straat, ontvang je bericht.

 

Wie voert de werkzaamheden uit?

Liander voert de werkzaamheden uit samen met aannemer Visser & Smit Hanab.

 

Korte tijd geen gas en stroom

Als Liander nieuwe kabels en leidingen legt, moeten zij tijdelijk het gas afsluiten en de spanning van de kabels halen. Hierdoor heb je een korte tijd (max. een half dagdeel) geen gas en/of stroom. Je krijgt hierover van tevoren bericht.

 

Corona en werkzaamheden

Wij begrijpen dat het vervelend voor je kan zijn wanneer je even geen elektriciteit of geen gas hebt. Zeker in een tijd waarin veel mensen thuis aan het werk zijn en de huizen warm moeten zijn. De werkzaamheden worden alleen uitgevoerd omdat ze noodzakelijk zijn voor het in stand houden van het net. Als dit niet wordt gedaan, dan bestaat er kans op ongeplande uitval van het net. Dit duurt vaak langer dan een geplande onderbreking.

Alle medewerkes van Liander werken volgens de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Wij willen je vragen deze ook in acht te nemen. Houd minimaal 1,5 meter afstand van de monteurs. Spreek ze alleen aan als het echt nodig is. Zo kunnen zij hun werk veilig uitvoeren.

 

Je woning of bedrijfspand wordt zo goed mogelijk bereikbaar gehouden 

De werkzaamheden worden verricht op de locatie waar de kabels en leidingen liggen. Dit is vaak in de trottoirs en/of de weg. Het kan zijn dat tijdens de werkzaamheden (een deel) van het trottoir en/of weg niet beschikbaar is. Om de hinder bij het bereiken van je woning of bedrijfspand te beperken, liggen er planken over de opgebroken weggedeelten.

 

Plaatsen van materiaal

Voorafgaand en gedurende werkzaamheden staan er bij jou in de buurt materialen opgeslagen. Hierbij wordt eventuele hinder geprobeert tot een minimum te beperken.  

 

Wat merk je verder van de werkzaamheden?

De werkzaamheden worden volgens de geldende veiligheidsvoorschfriften uitgevoerd. Dat betekent onder andere dat Lianer het werkgebied afzet en waarschuwingsborden plaatst. Waar mogelijk liggen planken over opbrekingen in de straat zodat je toch kunt passeren. 

 

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de voorbereiding? Neem dan gerust contact op met de werkvoorbereider van Liander, Serge van der Kraats, op 06 11032569 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur). Met vragen over de planning en de uitvoering van de werkzaamheden kun je contact opnemen met Henk Timmer van Liander op 06 11913024. Kijk voor meer informatie op www.liander.nl/werkzaamheden.

 

Ga naar het begin