Ga naar de inhoud

Verloting/uitreiking weesfietsen aan organisaties

23 juni

Op woensdagochtend 22 juni om 11.30 uur verloot de gemeente 135 fietsen onder niet-commerciële organisaties uit Teylingen

Geïnteresseerde organisaties konden zich tot 10 juni aanmelden bij de gemeente. De fietsen zijn verwijderd bij een weesfietsenactie bij station Sassenheim.

Dit jaar is besloten, in overleg met de jaarlijkse vaste deelnemers, dat een aantal fietsen beschikbaar worden gesteld aan Welzijn Teylingen die de fietsen gereed maakt voor de Oekraïense vluchtelingen die tijdelijk in Teylingen wonen. De verloting/uitreiking vindt plaats bij oude gemeentewerf aan de Menneweg in Sassenheim.
 

Weesfietsenactie met groene en rode labels

Op 29 januari kregen alle fietsen bij station Sassenheim een groen label. Zo konden de boa’s zien welke fietsen langer dan 28 dagen op dezelfde plaats stonden. Na deze periode kregen alle overgebleven fietsen met een groen label er een rood label bij. Hierop stond een datum wanneer de fiets moest zijn weggehaald. De fietsen die niet binnen deze termijn zijn verwijderd, zijn weggehaald door de gemeente en worden 13 weken opgeslagen.
 

Duurzaamheid

De gemeente stelt de fietsen beschikbaar aan niet-commerciële organisaties, om hergebruik van de fietsen mogelijk te maken. Ook kunnen de organisaties bruikbare onderdelen van de fietsen gebruiken. Overige onderdelen van de fiets kunnen ze inleveren bij oud-ijzer organisaties om zo nog geld te generen voor hun vereniging of het goede doel.

Ga naar het begin