Ga naar de inhoud

Tijdelijke opvang gevluchte jongeren

19 oktober

TeaserVeiligheid heeft de hoogste prioriteit

Vanaf de tweede helft van november vangen we maximaal 80 jongeren op. Zij zijn alleenstaand en jonger dan 18 jaar. Dit is voor 3 maanden en de locatie is het terrein achter de brandweerkazerne, Parklaan 176 in Sassenheim.

 

Druk bezochte inloopbijeenkomsten

De twee inloopbijeenkomsten voor ruim 500 huishoudens in de directe omgeving zijn heel goed bezocht. Er werd hulp aangeboden en er zijn veel vragen gesteld en zorgen geuit. Die nemen wij heel serieus. De meest gestelde vragen gingen over veiligheid, dagbesteding en activiteiten, de duur van de opvang, de bouwwerkzaamheden, vergunningen en welke zorg er nodig is.
 

Aannemer start binnenkort met bouwklaar maken locatie

Binnenkort wordt er gewerkt op het terrein. Er wordt ook onderzocht of de kademuur voldoende stevig is voor de plaatsing van de cabines.
 

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit

Wij letten goed op de veiligheid van de jongeren en die van onze inwoners en ondernemers. Samen met het COA, de Veiligheidsregio en andere maatschappelijke partners doen wij wat nodig is voor een veilige opvang. Er is bijvoorbeeld ook veel aandacht voor mentale begeleiding van de jongeren, die veel hebben meegemaakt tijdens hun lange reis.

De gestelde vragen en geuite zorgen over veiligheid bespreken wij met de wijkagent, Veiligheidsregio Hollands Midden, Openbaar Ministerie en COA. De vragen komen in het veiligheidsplan dat wij nu opstellen. Zodra dit plan klaar is, lees je hierover in de nieuwsbrief en op onze website.
 

Digitale nieuwsbrief over de opvang

Naast informatie in de Gemeenteberichten en op de website, willen we inwoners ook informeren via een digitale nieuwsbrief. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich hiervoor aanmelden
 

Heb je vragen?

Op onze website vind je antwoorden op vragen en zorgen. Je kan ook contact met ons opnemen via mail: sd-coa@hltsamen.nl of telefoonnummer 14 0252.

Ga naar het begin