Ga naar de inhoud

Teylingen verbetert parkeerplekken voor fietsen

27 juli

We verbeteren deze zomer in Sassenheim en Voorhout op twee locaties het parkeren van de fiets

Voorbeeld van een fietsnietje

Met het bijplaatsen van nieuwe plekken en het opnieuw inrichten van bestaande plekken willen we ook meer ruimte op de looproutes voor voetgangers in het centrum creëren.

Fietsnietjes

We plaatsen zogenaamde ‘fietsnietjes’. Dit is een rechthoekig metalen poortje dat vast zit in de grond. In het centrum van Sassenheim gaat het om tien nieuwe plekken in het gebied tussen Hoofdstraat, Kerklaan en Havenpoort.

  • De eerste fietsnietjes zijn geplaatst in het centrum van Sassenheim.
  • In Voorhout komen vier nieuwe fietsnietjes. Op de hoek van de straat Kerkzicht, op het Raadhuisplein en in het centrum van Voorhout vervangen we 21 plekken na de bouwvakvakantie.

Warmond later

Ook in Warmond willen we de parkeerplekken voor fietsen nog verder verbeteren. Na de herinrichting van de Herenweg en de verbouwing van de supermarkt Albert Heijn, bekijken we op welke plaatsen we die verbetering kunnen doen.

Centrumvisie

Het opnieuw inrichten van de parkeerplekken voor fietsen maakt deel uit van de centrumvisie van Teylingen. Levendige centra die aantrekkelijk zijn voor inwoners, recreanten en toeristen staan daarin centraal.

Ga naar het begin