Ga naar de inhoud

Teylingen leeft mee met de slachtoffers in Marokko en Libië

12 september

De vlag bij het Bestuurscentrum in Voorhout hangt halfstok

De vlagt hangt halfstok bij het Bestuurscentrum

We leven mee met de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de natuurramp in Libië. We hebben contact met de moskee om te kijken welke behoeften er zijn en de Nederlandse vlag hangt halfstok bij het Bestuurscentrum in Voorhout en het gemeentehuis in Sassenheim. Als er lokale acties door inwoners zijn om slachtoffers te helpen, door bijvoorbeeld spullen te sturen, kijken we waar we kunnen helpen als gemeente. 

Burgemeester Carla Breuer namens de gemeente: “Het leed in deze landen is groot. Het is ongelooflijk pijnlijk om te zien wat een ravage en menselijk leed deze natuurrampen met zich meebrengen. Vele doden en verscheurde families. Volledige dorpen zijn verwoest en gemeenschappen uit elkaar gerukt. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en overlevenden terplekke en uiteraard ook naar de familie, vrienden, buurtgenoten hier in Nederland en Teylingen”.

Meer informatie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een webpagina gelanceerd met antwoorden op veelgestelde vragen over de situatie in Marokko. Kijk op de website van Rijksoverheid.

Ga naar het begin