Teylingen in top 3 in de Duurzaamheids Index 2021

15 november

De index bestaat uit 3 dimensies en 24 indicatoren

Onze gemeente staat op de derde plaats van de Gemeentelijke duurzaamheids Index 2021. Deze index kijkt naar duurzame gemeentes die energiebesparing, duurzame energie en hergebruik van grondstoffen bevorderen. Ook is er in deze gemeentes voldoende (duurzame) werkgelegenheid, aandacht voor minima, gezondheid, sport en burgerparticipatie. In de Gemeentelijke Duurzaamheids Index zie je in een oogopslag hoe duurzaam gemeentes zijn en waar de mogelijkheden liggen om te verduurzamen. De index bestaat uit 3 dimensies en 24 indicatoren. Bekijk de Gemeentelijke Duurzaamheids Index 2021

Grote uitdaging

Tegelijk zijn we ons er van bewust dat er nog zoveel te doen is. We zien dat onze natuur onder druk staat, omgaan met klimaatverandering een grote uitdaging voor iedere gemeente is en dat we nog maar aan het begin van de energietransitie staan. En, Teylingen is geen eiland. We kunnen alleen maar samen verder komen.

Dus we vieren het moment maar daarna gaan wij samen met jou weer door met onze acties voor een duurzame toekomst. Iedereen doet wat, alleen dan komen we ook samen verder.

Ga naar het begin