Ga naar de inhoud

Teylingen beschermt haar waardevolle bomen

24 april

De komende jaren wordt de lijst verder uitgebreid met jonge bomen

Bomen

De lijst van waardevolle bomen is uitgebreid naar 1.330 waardevolle bomen en 77 waardevolle boomgroepen (structuren). Waardevolle bomen en structuren (boomgroepen) worden beschermd omdat het bijzonder groen is. 

Behoud

De komende jaren wordt de lijst verder uitgebreid met jonge bomen die kunnen doorgroeien als toekomstige waardevolle bomen. Gemeente Teylingen maakt ook ruimte om waardevolle bomen te behouden en met name in nieuwbouwwijken wordt bij de aanleg rekening gehouden met ruimte voor bomen.

Positief effect

Bomen hebben een positief effect op de luchtkwaliteit, dragen bij aan waterbeheer en vormen een schuilplaats en voedselbron voor de natuur. Ook hebben bomen een positieve invloed op de lichamelijke en psychische gezondheid van mensen.

Bomen zijn levende objecten. Hierdoor ontstaan, met het verstrijken van de tijd als vanzelf veranderingen in de lijst waardevolle bomen. Om de lijst actueel te houden wordt deze lijst, wanneer nodig, elke  zes jaar geactualiseerd. De lijst waardevolle bomen en een digitale kaart van de bomen zijn te vinden via het Bomenbeleidsplan.

Ga naar het begin