Ga naar de inhoud

Stijging woonlasten 2023

23 december

Gemeenteraad besluit om afvalstoffenheffing minder hard te laten stijgen

Vereniging Eigen Huis (VEH) publiceerde dinsdag 20 december 2022 een steekproef. Hierin staat dat Teylingen koploper is als het gaat om de stijging van de woonlasten. Dit is echter onjuist.
 

Afvalstoffenheffing stijgt minder hard

De gemeenteraad besloot op donderdag 15 december de afvalstoffenheffing minder hard te laten stijgen. Niet naar €400,- per jaar, maar naar €327,- per jaar voor meerpersoonshuishoudens. Vanaf 2023 geldt er een onderscheid in eenpersoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens. Dit besluit was niet meegenomen in de cijfers van VEH. Zij hebben het bericht inmiddels aangepast. 
 

Nieuwe tarieven afvalstoffenheffing

De verhoging van de tarieven zit met name in de stijging van de afvalstoffenheffing. De nieuwe tarieven heeft het college de afgelopen maanden meerdere keren in de gemeenteberichten gedeeld, ook de lokale media hebben de nieuwe tarieven toegelicht. De verhoging van de afvalstoffenheffing komt voort uit kosten die de gemeente maakt om het afval op te halen en te verwerken. De gemeenteraad wil dat de kosten gedekt worden uit de afvalstoffenheffing. Eerder gebruikte de gemeenteraad een reservepotje om een deel van de kosten op te vangen, deze is nu leeg. 

 

 

Ga naar het begin