Ga naar de inhoud

SchuldHulpMaatje nu ook in Teylingen

1 juni

Mede dankzij een eenmalige subsidie van de gemeente

SchuldHulpMaatje

693 Teylingse huishoudens met problematische schulden

SchuldHulpMaatje Teylingen is goed nieuws voor de inwoners van Teylingen met (dreigende) schulden. Zij hebben vaak behoefte aan begeleiding en die kunnen zij nu krijgen in de persoon van een ‘maatje’. Naar schatting hebben maar liefst 693 Teylingse huishoudens te maken met geregistreerde problematische schulden. 

Wethouder Heleen Hooij: ‘Als gemeente vinden we het belangrijk dat we zo vroeg mogelijk signaleren wanneer inwoners schulden hebben. Daardoor kan eerder goede hulp en ondersteuning worden geboden. Dat scheelt een hoop zorgen. Kortom: schuldhulp, zo vroeg mogelijk!’ 

Trots en schaamte 

Trots kan in de weg staan bij het erkennen van het probleem en het zoeken van hulp, net als schaamte. En zelf komen mensen er vaak niet uit. Daarom is het zo fijn om een maatje te hebben die zonder oordeel de financiële situatie op een rijtje zet. Zonder al te veel vragen te stellen, maar met een luisterend oor als dat nodig is. Een SchuldHulpMaatje leert mensen ook hoe ze het voortaan moeten aanpakken om nieuwe problemen te voorkomen. Daarna moeten ze het immers weer zelf gaan doen. 

Contactinformatie

SchuldHulpMaatje is er voor mensen met (dreigende) schulden. Maar ook voor mensen die willen voorkomen dat ze opnieuw in de schulden komen nadat ze in de schuldsanering hebben gezeten. Zij kunnen contact opnemen via het mailadres coordinator@teylingen.schuldhulpmaatje.nl of via het telefoonnummer: 06-48809779. 

Over SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje Nederland is opgericht in 2010 op initiatief van de landelijke kerken en werkt zowel lokaal als landelijk samen met kerken, overheid, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties. SchuldHulpMaatje Teylingen is dit jaar een van de nieuwe locaties. Landelijk ontvingen in 2021 bijna 8500 mensen persoonlijke hulp van een maatje en ruim 40.000 mensen vonden online (preventief) advies of hulp. 

Meer informatie

Er zijn verschillende websites met goede informatie over geld(zorgen): 

Ga naar het begin