Ga naar de inhoud

Samenwerking met AkzoNobel zorgt voor meer groen

15 maart

Samen maken we Teylingen veiliger en groener!

Heb je het al gezien? Er staan geen geparkeerde auto’s meer in de bermen langs de Rijksstraatweg bij AkzoNobel in Sassenheim. Samen met AkzoNobel hebben we de bermen voor het terrein vergroend. We zijn met AkzoNobel in gesprek gegaan over hoe we de (onveilige) verkeerssituatie konden veranderen.

Wat hebben we gedaan?

  • Er staan aan de ene kant van de weg nu houten paaltjes over het hele traject, dit geeft een natuurlijke uitstraling en insecten kunnen uiteindelijk hierin gaan zitten.
  • We hebben takkenrillen aangebracht van wilgentakken. Een takkenril is een plek met opstaande takken/paaltjes in de grond waartussen je dood hout stapelt of vlecht. Dit is een heerlijke plek voor insecten, maar ook voor mossen en vogels. De wilgen die we om het jaar snoeien, voeren we niet af, maar gebruiken we voor de takkenrillen. 
  • Het gazon dat wekelijks gemaaid werd (700m2) wordt nu 2x per jaar gemaaid. Zo krijgent inheemse kruiden de kans om in bloei te komen.
  • Aan de kant van het fietspad hebben we 350m2 verharding/parkeerstrook omgevormd naar berm. Hier zijn in totaal 13 bomen geplaatst.
  • Om in de toekomst het parkeren in de bermen te voorkomen, hebben we een ligusterhaag geplant van 400 meter lang. De gemeente zorgt voor plaatsing, en AkzoNobel onderhoudt de haag. 

 

Resultaat

Met elkaar zorgden we ervoor dat een onveilige, gemaaide locatie een stuk groener is geworden. Nu kan de natuur op deze plek beter haar gang gaan. Het ecosysteem helpt ons op verschillende manieren. We kunnen als mensen niet zonder flora en fauna!

Samen maken we Teylingen groener! 

Teylingen wil een duurzame gemeente zijn. Dit vraagt actieve betrokkenheid van maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners. Deze samenwerking is daar een mooi voorbeeld van. Op deze manier maken we samen Teylinger groener!  

Ga naar het begin